in ,

Detalii despre cel mai rapid Porsche 911. Noul GT2 RS va avea un sistem de injecţie cu apă

Cea mai rapidă şi puternică versiune a coupeului Porsche 911 – GT2 RS – va primi un sistem de injecţie cu apă în colectorul de admisie. O asemenea tehnologie este implementată şi în propulsorul ediţiei limitate BMW M4 GTS.

Potrivit Evo, Porsche va monta pentru acest sistem un rezervor special cu un volum de cinci litri, iar cantitatea de apă de acolo va ajunge pentru trei tururi rapide pe circuitul Nurburgring.

Porsche 911 GT2 RS 2017 prototip 40

Porsche 911 GT2 RS va fi pus în mişcare de un propulsor turbo cu şase cilindri,  preluat de pe modelul 911 Turbo S şi modificat complex. Puterea totală va depăşi 650 de cai, iar cuplul maxim va fi de cel puţin 750 Nm.

Coupeul cu tracţiune pe puntea din spate va avea şi o cutie de viteze robotizată PDK.

Porsche 911 GT2 RS 2017 prototip 37

Greutatea lui Porsche 911 GT2 RS nu va depăşi 1.500 de kilograme. Acest indicator se datorează, de exemplu, instalării în locul lunetei standard o sticlă specială făcută de firma Corning (Gorilla Glass), care se foloseşte şi pentru ecranele telefoanelor mobile.

De asemenea, va fi disponibil la comandă şi un pachet Weissach, care îi va permite proprietarului maşinii să mai scape de alte 30 de kilograme. Noi aici vor fi roţile, cuşca de protecţie, iar acoperişul va fi din fibră de carbon.

Porsche 911 GT2 RS 2017 prototip 30

Printre alte dotări pe care le va avea noul Porsche 911 GT2 RS se numără: un diferenţial controlat electronic şi care se va putea bloca în proporţie de până la 100%, roţi cu anvelope speciale create pentru acest model Michelin Pilot Sport Cup 2, dar şi o suspensie de curse a cărei construcţie practic o imită pe cea a modelului 911 Cup.

Se mai presupune că noul Porsche 911 GT2 RS va putea stabili un record de timp pe Nurburgring – sub şapte minute. Predecesorul său a parcurs circuitul în 7 minute şi 18 secunde.

Vezi neapărat: (video) Noul Porsche GT2 RS a fost testat în secret. Detalii despre maşină şi când va fi lansată