in ,

Dieter Zetsche, şeful Daimler AG, pleacă din funcţie. Se cunoaşte deja numele succesorului

Concernul german Daimler AG a anunțat că Dieter Zetsche va renunța la rolul de CEO, președinte al consiliului de administrație şi preşedinte al Mercedes-Benz Cars începând cu anul viitor.

Dr. Z va fi înlocuit de către şeful subdiviziunii Cercetări a grupului şi Mercedes-Benz Cars Development, Ola Källenius, care îşi va asuma și rolul asociat în funcția de șef al Mercedes-Benz Cars.

FOTO: thedrive.com

Totuşi, Zetsche nu va părăsi definitiv compania! Având abia 65 de ani, el va fi ales în calitate de membru al Consiliului de supraveghere, unde va prelua rolul de președinte al lui Manfred Bischoff, însă abia în 2021.

Expirarea regulată a mandatului președintelui Consiliului de supraveghere, Dr. Manfred Bischoff (german, 76 de ani), va avea loc la sfârșitul Adunării Generale a Acționarilor în 2021. Având în vedere provocările prezentate de transformarea industriei auto, Consiliul de supraveghere intenționează să pregătească o succesiune adecvată într-un stadiu incipient. Consiliul de supraveghere al Daimler AG intenționează să propună acționarilor la acea reuniune ca Dieter Zetsche să fie ales în calitate de membru al Consiliului de supraveghere. Manfred Bischoff va recomanda alegerea lui Dieter Zetsche ca succesor al acestuia ca președinte al Consiliului de supraveghere, lucru care va intra în vigoare la sfârșitul Adunării Generale a Acționarilor din 2021.

Conform legislaţiei germane, Zetsche va trebui să ia o pauză de doi ani în activitate şi prin urmare va renunța la funcția de conducere a Daimler AG și la funcția de șef al Mercedes-Benz Cars, de la sfârșitul reuniunii anuale a acționarilor din 2019. Într-o şedinţă de acum câteva ore, Consiliul de supraveghere al Daimler AG a decis, prin urmare, să-l numească pe Ola Källenius pentru un nou mandat de cinci ani în funcția de președinte al Consiliului de administrație al Daimler AG şi drept nou şef al diviziei Mercedes-Benz Cars.

Comentând nominalizarea lui Ola Källenius de către Consiliul de supraveghere, Dieter Zetsche a declarat:

“În diferite poziții la Daimler, Ola Källenius a câștigat nu numai respectul meu, ci și recunoașterea colegilor săi în domenii foarte diverse. În același timp, el contribuie la o perspectivă internațională valoroasă. Prin urmare, salut foarte mult faptul că Consiliul de supraveghere a făcut această decizie cu privire la viitorul personal”.

FOTO: tagesspiegel.de (Ola Källenius şi Dieter Zetsche)

Consiliul de supraveghere a decis să-l numească pe Markus Schäfer (german, 52 de ani) în calitate de succesor al lui Ola Källenius, responsabil cu Grupul de Cercetare și Dezvoltare a automobilelor Mercedes-Benz în cadrul Consiliului de administrație al Daimler AG. Markus Schäfer a prezentat calități de lider remarcabile și o strălucire strategică în diverse poziții de conducere tehnice la divizia Mercedes-Benz Cars. A fost numit în consiliul divizional de conducere al Mercedes-Benz Cars în ianuarie 2014 și de atunci a fost responsabil de managementul producției și al lanțului de aprovizionare. Contractul său de serviciu a fost prelungit în 2017 până în februarie 2022.

Ola Källenius (suedez, 49 de ani) a fost numit membru în Consiliul de administrație al Daimler AG începând cu ianuarie 2015. Mai este actualmente membru al Consiliului de conducere pentru cercetare a grupului și şeful subdiziunii dezvoltare a Mercedes-Benz Cars din ianuarie 2017. În februarie 2017, Consiliul de supraveghere al Daimler AG i-a extins contractul cu cinci ani, până la sfârșitul lunii decembrie din 2022.

Dieter Zetsche este membru al Consiliului de administrație al Daimler AG din decembrie 1998 și a fost numit președinte al Consiliului de administrație al fostului grup auto DaimlerChrysler AG în ianuarie 2006. În plus, el este șef al diviziei Mercedes-Benz Cars începând cu 2005. În februarie 2016, Consiliul de supraveghere a extins contractul lui Dieter Zetsche cu trei ani, până la sfârșitul lunii decembrie din 2019.

Manfred Bischoff este membru al Consiliului de supraveghere din 2006 și este Președinte al acestuia din 2007. În 2016, Consiliul de supraveghere la reînnoit pe Manfred Bischoff ca Președinte până la sfârșitul Adunării Generale a Acționarilor din 2021.

Vezi şi: Şeful Daimler AG prezice viitorul lumii. În particular, din 2020 va începe falimentul industriei auto

Iti place articolul?