in ,

Directorul unui salon auto a încercat să vândă un Bentley pentru Bitcoini. A intervenit Procuratura

Procuratura din oraşul rusesc Krasnoiarsk a emis un avertisment directorului unuia dintre saloanele auto din regiune, după ce a publicat pe internet un anunț despre vânzarea unui Bentley Continental Flying Spur şi a cerut în schimb criptovalută!

Trebuie de remarcat faptul că prețul cerut în Bitcoini s-a dovedit a fi semnificativ mai mare decât prețul de pe piață a maşinii de lux.

Conform declarației oficiale a Procuraturii teritoriale din Krasnoiarsk, un exemplar Bentley Continental Flying Spur a fost scos la vânzare pentru 55 de Bitcoini. Potrivit cursului valutar care se schimbă într-un mod dinamic, un Bitcoin costă la momentul publicării articolului 18.275 de dolari. Respectiv, un simplu calcul arată că vânzătorul şi-a dorit echivalentul a aproximativ 1.000.000 de dolari!

Oficial cel mai scump sedan premium Continental Flying Spur care poate fi cumpărat în Rusia costă 14.2 milioane de ruble sau aproximativ 240.000 de dolari.

Vezi şi: (foto) Zece cele mai scumpe maşini care pot fi cumpărate prin anunţuri auto din Moldova

Procuratura a subliniat că, potrivit art. 140, 317 din Codul Civil al Federației Ruse, obligațiile monetare trebuie să fie exprimate într-o valută legală, care în Rusia este rubla. Se oferă şi posibilitatea efectuării tranzacțiilor în valută străină, însă doar în unele cazuri prevăzute de lege.

“În același timp, emiterea și circulația criptovalutei este descentralizată, nu există posibilitatea de a o reglementa, circulaţia acesteia nu trebuie raportată şi nu poate fi impozitată. Anonimatul plăților permite utilizarea acesteia în economia din umbră, dacă este necesar, în procesul de legalizare (spălare) a veniturilor ilegale”, a scris Procuratura în declarație.

Autorităţile nu au putut depista dacă automobilul a fost vândut deja pentru monede virtuale, de aceea directorul salonului auto s-a ales doar cu o avertizare şi a fost obligat să şteargă imediat anunţul.

Vezi un anunţ actual: Își vinde McLaren-ul doar pe Bitcoin. De câte monede este nevoie pentru a procura această bijuterie

Iti place articolul?