in , ,

AngryAngry LoveLove COOLCOOL WTFWTF OMGOMG LOLLOL

(doc) Maşinile parcate neregulamentar în Chişinău vor fi ridicate şi duse în Truşeni! Iată regulile şi lista de preţuri

Vineri, 25 septembrie 2020, Poliţia Republicii Moldova a anunţat oficial despre startul evacuării maşinilor parcate neregulamentar de pe teritoriul municipiului Chişinău. Totodată a avertizat şoferii că procesul deja a demarat!

După cum am promis, revenim cu un alt articol în care vă comunicăm mai multe detalii, dar şi publicăm o listă de preţuri care ar trebui bine analizată, mai ales de cei care obişnuiesc să-şi “trântească” maşinile acolo unde cade.

ridicare masina parcata
Imagine simbol: EPA // thesun.co.uk

În primul rând, trebuie să cunoaşteţi că autospecialele care vor ridica automobilele în cauză sunt exact ca şi cele din imaginile ataşate mai jos şi nu altele, deocamdată! Acestea sunt de marcă IVECO, dispun de manipulatoare speciale şi poartă (poate doar la moment) nişte plăcuţe de înmatriculare galbene speciale.

Autovehiculele evacuate vor fi stocate într-o parcare amenajată, îngrădită şi păzită, care are spaţiu pentru stocarea a minim 500 de automobile (există şi câteva zeci de locuri cu acoperiş, conform cerinţelor înaintate de Poliţie) şi care se află în comuna Truşeni, la adresa Calea Trușenilor nr. 46 (locaţia)!

Într-al doilea rând, aflaţi că firma câştigătoare a concursului anunţat de autorităţi, cel pentru selectarea agentului comercial care se va ocupa de toate lucrurile privind ridicarea, evacuarea şi stocarea autovehiculelor, este S.R.L. MAGDA TUR.

Conform informaţiilor disponibile, aceasta nu a fost concepută peste noapte, ci a fost înregistrată încă în anul 2011, în Ulmu, raionul Ialoveni. Fondatori sunt patru persoane care deţin câte o cotă parte egală, iar director este numit un oarecare Nemţanu Vladimir.

magda tur

Al treilea lucru pe care trebuie să-l cunoaşteţi este că această companie a creat un website special – parcarespeciala.md – prin care, odată accesat, orice şofer care nu-şi mai găseşte maşina acolo unde a lăsat-o (parcată neregulamentar), poate să o caute în baza de înregistrări şi să afle dacă stă la parcarea specială sau nu.

Pentru aceasta trebuie să introducă într-o casetă de căutare numărul plăcuţei de înmatriculare.

parcare speciala md

Odată accesat acest website, orice posesor de autovehicul parcat neregulamentar, care ulterior a fost ridicat şi evacuat, mai poate citi un regulament, dar şi consulta o listă de preţuri pentru plata serviciilor.

Le ataşăm în cele ce urmează şi din ele puteţi afla toate detaliile necesare. De notat sunt însă următoarele reguli esenţiale:

 • Pe teritoriul parcării speciale pot fi depozitate doar mijloacele de transport
  ridicate de agenţii constatatori ai Poliţiei în cadrul procesului contravențional!
 • Deşi se notează că parcarea specială activează în regim non-stop, prin derogare, restituirea mijloacelor de transport depozitate la parcarea specială se va realiza doar în intervalul orelor 08:00-17:00, în zilele de luni-vineri (cu excepția zilelor de sărbătoare nelucrătoare)!
 • Perioada de depozitare a mijlocului de transport ridicat se estimează în ore și jumătăți de oră de la plasarea acestuia la parcarea specială pentru primele 6 zile. Ulterior perioada de depozitare se calculează în zile!
 • Restituirea mijlocului de transport de la parcarea specială se efectuează în baza cererii scrise a proprietarului, posesorului sau a reprezentantului acestora!
 • Parcarea specială este obligată să asigure paza și integritatea mijloacelor de transport depozitate, să încaseze cheltuielile doar pentru serviciile prestate, să asigure depozitarea și restituirea mijloacelor de transport în condiții de siguranță, astfel încât acestea să nu sufere deteriorări şi să ofere posibilitatea de achitare a serviciilor în numerar și cu cardul bancar, printre altele!
 • Proprietarul, posesorul și conducătorul mijlocului de transport depozitat este obligat ca în momentul restituirii mijlocului de transport să-l examineze, inclusiv integritatea sigiliului aplicat de agentul constatator, în vederea depistării eventualelor deteriorări în procesul ridicării, transportării sau depozitării acestuia la parcarea specială;
  • În cazul constatării deteriorării integrității mijlocului de transport sau a sigiliului aplicat de către agentul constatator, să informeze imediat subdiviziunea Poliției din care face parte agentul constatator și administrația parcării speciale. Deteriorările constatate se consemnează într-un proces-verbal de examinare tehnică a mijlocului de transport, semnat de către proprietarul, posesorul sau reprezentantul acestora și reprezentantul subdiviziunii Poliției, care servește drept temei pentru înaintarea ulterioară a reclamațiilor. Pretențiile proprietarului, posesorului sau conducătorului mijlocului de transport depozitat, nu pot fi considerate temeinice, dacă au fost înaintate după părăsirea teritoriului parcării speciale de către mijlocul de transport!
 • Pentru deteriorările cauzate mijlocului de transport în timpul aflării acestora pe teritoriul parcării speciale poartă răspundere materială, în modul stabilit de lege, corespunzător gradului de vinovăție, compania care administrează parcarea specială.
  • Parcarea specială nu poartă răspundere pentru prejudiciile aduse mijloacelor de transport în circumstanțe de forță majoră, precum și din cauza altor situații cauzate de condițiile climaterice!

Suplimentar: agentul economic, SRL „MAGDA TUR”, va asigura:

 • procesul de ridicare, transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport, în strictă corespundere cu prevederile Hotărârii Guvernului nr.557/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind modul de ridicare, transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport în cadrul procesului contravențional, contractului de prestări servicii nr.10 din 17 august 2020 și a Instrucțiunii cu privire la modul de executare a clauzelor contractului de prestări servicii nr.10 din 17 august 2020;
 • compensarea tuturor prejudiciilor cauzate în procesul de ridicare, transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport în cadrul procesului contravențional, în corespundere cu Capitolul X din contractul de prestări servicii nr.10 din 17 august 2020.
  • X. RĂSPUNDEREA PĂRŢILOR
  • 10.1. Prestatorul răspunde în conformitate cu legislația și clauzele prezentului Contract pentru:
   • a) neexecutarea sau executarea necorespunzătoare a obligațiilor contractuale;
   • b) deteriorările cauzate mijlocului de transport în timpul ridicării, transportării și depozitării acestuia la parcarea specială;
   • c) deteriorările cauzate mijlocului de transport din momentul depozitării la parcarea specială și până în momentul restituirii acestuia proprietarului, posesorului sau reprezentantului acestora.
Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Tarifele pentru servicii în cadrul procesului contravenţional sunt indicate pe pagina a doua!

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Conducătorul, proprietarul sau posesorul al cărui mijlocul de transport va fi ridicat va putea obține informații suplimentare la numerele de telefon: 022-254-705, 022-223-059, +37378 307 555.

Amintim că mijlocul de transport poate fi supus ridicării şi evacuării în următoarele condiții enunţate de Poliţie:

 • atunci când conducătorul a fost înlăturat de la conducere și mijlocul de transport nu poate fi predat proprietarului, posesorului sau reprezentantului lor;
 • atunci când staționarea mijlocului de transport poate genera un pericol iminent pentru interesul public;
 • atunci când mijlocul de transport a fost lăsat într-un loc interzis şi neregulamentar pentru parcare;
 • atunci când şi dacă este necesară identificarea proprietarului (posesorului) mijlocului de transport utilizat sau destinat pentru săvârșirea contravenției.