in ,

(doc) Veste bună pentru participanţii la trafic. De astăzi apar marcaje calitative pe străzile din Chişinău

Primăria municipiului Chișinău informează că de astăzi, 17 aprilie 2018, în capitală au început lucrările de aplicare a marcajului rutier pe străzi. Zilnic, în lucrări vor fi antrenate câte 4 echipe de muncitori, dar și agenți economici privați, în vederea executării volumului de lucrări în termeni rezonabili.

Finalizarea aplicării marcajelor este planificată pentru mijlocul lunii iunie curent. Cheltuielile în acest scop sunt evaluate la 5 – 6 milioane lei.

marcaj rutier
FOTO: wixstatic.com

În cadrul şedinţei operative de la Primărie, Adrian Boldurescu, directorul Î.M. Regia “Exdrupo” a precizat că începerea aplicării marcajului abia la mijloc de aprilie se datorează condițiilor meteo. În perioada menționată, pe trecerile de pietoni va fi aplicat marcaj rutier în volum de 781 m² și marcaj longitudinal – 10.822 m².

În acest an, vopseaua folosită la marcajul drumurilor va fi diferită de până acum, adică mai calitativă. Intervenția drumarilor privind aplicarea marcajului rutier va începe de pe:

plan marcaje

În context, primarul general interimar, Silvia Radu a solicitat Î.M. Regia “Exdrupo” să organizeze aplicarea marcajului, prioritar pe trecerile de pietoni, în preajma școlilor și grădinițelor, ca mai apoi să urmeze intervenția conform planului.

Iată cum vor arăta marcajele de pe străzile pe care se va aplica:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Amintim că în paralel vor derula lucrările de reparaţie a străzilor din capitală: Chişinău: Circa 900000 de m2 de carosabil vor fi reparaţi în 2018. Lista adreselor unde se va interveni

buton subscribe