in

Donald Trump s-a supărat pe Goodyear şi a spus că-şi va schimba anvelopele de pe limuzina prezidențială. Motivul

Președintele american Donald Trump a cerut miercuri boicotarea producătorului de anvelope Goodyear, fiind nemulțumit de politica companiei. Aceasta le-a interzis angajaților să își exprime opiniile politice la locul de muncă, scrie Reuters.

În urma unui simplu tweet prezidențial acțiunile la bursă ale Goodyear au scăzut cu circa 6%!

Președintele republican, care caută acum un al doilea mandat, a declarat reporterilor că va schimba pneurile Goodyear pe limuzina sa prezidențială blindată, dacă există o alternativă.

“Nu cumpărați anvelope Goodyear. Compania a interzis purtarea șepcilor cu inscripția MAGA (Make America Great Again) de către angajaţi. Cumpărați cauciucuri mai bune și mai ieftine!”, a fost îndemnul lui Donald Trump pe Twitter.

“Nu sunt mulțumit de Goodyear, pentru că ceea ce fac este să joace politică”, şi-a argumentat ulterior reacţia în cadrul unui briefing la Casa Albă.

Acțiunile Goodyear, cea mai mare companie de anvelope din America de Nord, au scăzut cu până la 6% în urma postării lui Trump.

“Pentru a fi clari în politica noastră corporativă de lungă durată, Goodyear are toleranță zero pentru orice formă de hărțuire sau discriminare”, se arată într-o declarație postată pe contul oficial de Twitter al companiei.

Pentru a pune în aplicare această politică, Goodyear le-a solicitat angajaților să se abțină de la “pledoaria la locul de muncă în sprijinul campaniilor politice pentru orice candidat sau partid politic, precum și forme similare de advocacy care se încadrează în sfera de aplicare a justiției rasiale și a problemelor de egalitate”.

Anul trecut, Goodyear a avut venituri de aproape 15 miliarde de dolari, cea mai mare parte provenind din vânzările de anvelope.

Goodyear este cel mai mare furnizor de anvelope pentru vehicule noi din Statele Unite. Anvelopele marca Goodyear au fost montate pe 24% din vehiculele noi din Statele Unite în 2018, potrivit Tire Business, o publicație din industrie.