in ,

După Lamborghini şi Audi Sport Stephan Winkelmann devine şeful unui alte companii din concernul VW

Managerul general al subdiviziunii Audi Sport Stephan Winkelmann va deni în scurt timp şeful unei alte companii care aparţine concernului Volkswagen. Este vorba despre Bugatti! Autocar scrie că anunţul oficial va fi făcut la Salonul Auto de la Frankfurt.

FOTO: tistory.com

Stephan Winkelmann (52 de ani) îl va înlocui în funcţie Wolfgang Durheimer (59 de ani). Acesta din urmă nu va mai activa în niciun fel în conducerea Bugatti, însă va rămâne preşedintele consiliului de directori al Bentley.

Wolfgang Durheimer a ocupat în cariera sa de două ori postul de şef al Bentley şi Bugatti. Din 2010 până în 2012, iar după nouă luni de muncă în funcţia de şef al subdiviziunii dezvoltare şi cercetare Audi, din 2013, a fost reales.

FOTO: automobilemag.com

Contractul lui Durheimer cu Bentley este valabil până la mijlocul anului 2019, însă top managerul şi-ar dori să plece mai repede, posibil pentru a se pensiona. Cel mai probabil acest lucru se va întâmpla după lansarea noului  Continental GTC.

Locul lui Winkelmann la Audi Sport va fi ocupat de Michael-Julius Renz, care din 2015 conduce subdiviziunea Audi care se ocupă de vânzările automobilelor în China. Renz activează la Audi tocmai din 1994 şi a ocupat în cariera sa diverse posture în domeniul marketing şi vânzări.

FOTO: blog.audi.de (Michael-Julius Renz, mijloc)

Amintim că Stephan Winkelmann a fost anterior preşedintele Lamborghini, din 2005 până în 2016. După aceasta a trecut la Audi Sport, subdiviziune redenumită din quattro GmbH. La Bugatti acesta va răspunde de lansarea pe piaţă a unor noi versiuni a hipercarului Chiron, potrivit informaţiilor neoficiale.

FOTO: caradvice.com.au

Iti place articolul?