in , ,

E mai bine să te răcoreşti pornind climatizorul sau deschizând geamul? Sfatul specialistului

Temperaturile de vară, care ajung şi la 40 de grade, transformă maşinile şi mijloacele de transport în comun în adevărate saune pe roţi. Acesta este şi motivul pentru care una din cele mai căutate dotări la achiziţia unei maşini este sistemul de climatizare.

Ca în orice domeniu, şi aici există o întrebare. Cum este mai bine să te răcoreşti: pornind aerul condiţionat sau deschizând geamul?

FOTO: tapchianhdep.net
FOTO: tapchianhdep.net

„De multe ori umblu cu geamul deschis şi acum, de la o vreme, am prins un curent la măsea şi trebuie să merg cu AC (n.r. aer condiţionat). Voi ce preferaţi”, este mesajul prin care un utilizator de pe un forum dedicat şoferilor deschide o discuţie.

Vezi şi: Sfaturi utile: Iată cum poate fi eliminat mirosul de ţigară din maşină

Răspunsurile nu întârzie să apară, părerile fiind împărţite:

„AC evident. Diferenţa de consum este insignifiantă, minimă. În schimb chiar ai temperatură OK înăuntru. Aşa dacă sunt 35-40 de grade afară şi eşti prin oraş, deschizi geamul să fie 40 de grade şi înăuntru? La drum lung nu este plăcut să ai curent prin toată maşina”, răspunde unul dintre utilizatori.

FOTO: chestionare.auto15.ro
FOTO: chestionare.auto15.ro

„La Discovery, cei de la MythBusters au şi demonstrat că la viteze mai mari e mai bine să ai geamurile închise şi AC-ul pornit pentru un consum mai bun decât invers, iar un geam deschis la viteză mare îţi strică rău şi aerodinamica. Eu prin oraş, atât cât se poate merge, ţin geamul deschis. AC îl tolerez greu, dar e un rău necesar”, a opinat un alt şofer.

Vezi şi: (foto/video) Cum să repari rapid o pană de cauciuc? Iată o soluţie ieftină şi uşoară

Ciprian Gurban, inginer la o societate germană de automotive, a explicat pentru „Adevărul” că din punct de vedere al consumului peste 80 km/h e mai eficient aerul condiţionat. Inginerul oferă şi un truc la care pot să apeleze şoferii pentru a reduce consumul, dacă temperaturile nu sunt foarte ridicate afară.

FOTO: normreeveshondacerritos.com
FOTO: normreeveshondacerritos.com

„Orice lucru care modifică forma originală a maşinii reprezintă o rezistenţă în calea aerului pe care maşina va trebui să o învingă cu un consum suplimentar.  Aici intră şi geamul/geamurile deschise sau trapa deschisă. Acum se iveşte o întrebare: ce e mai eficient – să folosesc aerul condiţionat sau geamul deschis?

Un studiu spune că până la 80 km/h e mai eficient să ţii geamul deschis, iar peste e mai eficient să foloseşti aerul condiţionat. O altă recomandare este ca atunci când mergi prea repede ca să deschizi geamul, dar nu ai nevoie de aer condiţionat, să foloseşti funcţia ECON (dacă e disponibilă) care doar transmite aer de afară în habitaclu fără a porni compresorul de climă”, a explicat inginerul timişorean stabilit în Germania.