in ,

“E mai tare decât un M3”. Tesla Model 3 poate fi comandat cu două motoare şi într-o versiune Performance

Întâmpinând până în prezent o mulţime de probleme în ceea ce priveşte producţia de Model 3, într-un număr insuficient de exemplare care să acopere cererea de pe piaţă, Tesla îşi continuă ambiţios drumul.

Compania americană a deschis cartea de comenzi pentru liftback-ul Model 3 Dual Motor AWD şi versiunea sa Performance.

Aşadar, iată care sunt specificaţiile acestor maşini:

Model 3 Dual Motor AWD (Long Range)

  • Preţ de start – 49.000 de dolari (fără Autopilot – opţiune de 5.000 de dolari)
  • Acceleraţie 0-96 de km/h – 4.5 secunde
  • Viteză maximă – 225 de km/h
  • Autonomie – 499 de km
  • Preţ convertare (deocamdată disponibil pentru Model 3 RWD Long Range cu pachet Premium Upgrades, mai târziu pentru alte versiuni) – 5.000 de dolari

Model 3 Performance

  • Preţ de start – 78.000 de dolari (fără Autopilot)
  • Acceleraţie 0-96 de km/h – 3.5 secunde
  • Viteză maximă – 250 de km/h
  • Autonomie – 499 de km
  • Comparabil cu un BMW M3 la preţ, dar cu 15% mai rapid şi mai manevrabil

Vezi şi: GENEVA 2018: Întâlnire surpriză cu Tesla Model 3 – Reportaj Video AutoBlog.MD

Printre alte detalii, aflăm din postări publicate de Elon Musk pe Twitter că Model 3 Performance va folosi un motor electric pe spate ca şi cel de pe Model 3 cu tracţiune spate, care va funcţiona parţial pe baza unui magnet permanent. Totuşi, acesta a fost îmbunătăţit printr-un dublu proces de “ardere” care va fi capabil să manipuleze cu o putere mai mare.

În ceea ce privește agregatul din față, acesta va fi un motor cu inducție AC, cum este şi cel de pe Model S sau Model X. Acest propulsor de curent alternativ optimizează mai eficient cuplul și îi măreşte intervalul global de aplicare fără a mări capacitatea energetică a vehiculului.

Utilizarea carburii de siliciu în invertoarele ambelor motoare ar trebui să permită, de asemenea, o generare mai mare de putere. Musk a mai notat că în cazul unei eventuale defecţiuni al unuia din cele două agregate, maşina va putea fi folosită în continuare cu unul singur.

Vezi şi: (video) Elon Musk a prezentat noua Tesla Model 3. Preţuri şi specificaţii

Versiunea Model 3 Performance va include standard un spoiler din fibră de carbon, jante de 20 de inci, o schemă de culori alb-negru la interior şi altele. Până în prezent orice Model 3 era disponibil doar cu un habitaclu de culoare neagră.

În imaginea de mai sus a fost surprins un exemplar cu interior alb, iar cea de jos este oficială şi prezintă noua schemă de culori.

Din iulie 2018 va demara producţia electromobilului Model 3 Performance şi noul interior de culoare albă va fi disponibil deocamdată doar pe el.

Cu această ocazie, Elon Musk anticipează o mărire a capacităţii de producţie de până la 5.000 de maşini săptămânal în următoarele două luni.

Vezi şi: (video) Tesla Model X – primul crossover electric care a tractat un Boeing de 129 de tone

Iti place articolul?