(update) Tesla l-a acţionat în judecată pe angajatul Martin Tripp pentru spionaj şi sabotaj

Distribuie:
 • 16
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

(update 21.06.2018) Compania Tesla l-a acţionat în judecată pe un fost angajat care este acuzat de organizarea unui sabotaj, vânzarea și transferarea către terțe părți a unor informații secrete, inclusiv fotografii cu linia de producţie, care sunt interzise, anunţă Bloomberg.

FOTO: techviral.net

Cererea este formulată împotriva fostului tehnician angajat la uzina Gigafactory producătoare de baterii din Nevada, Martin Tripp. După cum se arată în document, după ce i-a fost refuzată o avansare la locul său de muncă, acesta a organizat o campanie de sabotaj, în care a scris un software cu ajutorul căruia a intrat în baza de date cu informaţii secrete. Acest soft funcţiona concomitent pe trei calculatoare şi a descărcat câţiva GB de date. Martin Tripp le-a transmis unui număr total de trei clienți ale căror personalități nu au fost stabilite. Apoi, Tripp a încercat să ascundă urmele de hacking, dar nu a reușit. El a mai încercat să-şi implice colegi de serviciu în schemă.

În plus, Tripp este acuzat că a furnizat informații false către mass-media. În particular, el a susținut că Tesla nu poate lansa noi echipamente de producție, iar în unele electromobile Model 3 se instalează din uzină baterii deteriorate.

Tesla intenționează să primească despăgubiri. Suma nu a fost dezvăluită. Martin Tripp nu a fost de găsit pentru o reacţie şi nici nu a avut un avocat în şedinţa de judecată pe marginea acestui dosar.


(20.06.2018) Elon Musk a trimis tuturor angajaţilor Tesla Motors un e-mail: „Am deconspirat un spion şi sabotor”

Elon Musk, şeful Tesla Motors, Inc., a trimis în seara zilei de duminică un e-mail tuturor angajaţilor companiei producătoare de electromobile prin care le-a solicitat să fie mai responsabili la locul de muncă. S-a întâmplat în contextul deconspirării unui sabotor!

Presa americană a făcut rost de textul acestui e-mail, iar autenticitatea acestui a fost confirmată de cel puţin 7 angajaţi.

FOTO: insideevs.com

Angajatul anonim a fost prins că a schimbat o serie de coduri în programul de operare al producției Tesla, accesând sistemul sub date de login false. De asemenea, a transferat neautorizat o mulțime de informații confidențiale către părți terţe care rămân a fi necunoscute până în prezent.

Motivul acțiunilor sabotorului este după părerea lui Elon Musk o supărare pe faptul că acesta nu a fost promovat în funcţie, iar în lumina celor mai recente revelații, şeful Tesla şi-a exprimat bucuria că individul aşa şi nu a mai ajuns avansat în rang.

Elon Musk a declarat că investigația va continua pentru stabilirea cercului de conexiuni dintre sabotor și, eventual, chiar o celulă de spionaj în rândul companiei.

Vezi şi: (foto/update) Tesla a arătat parţial investitorilor săi crossoverul Model Y

FOTO: pmcvariety.files.wordpress.com

În același timp, scrisoarea lui Musk conține nişte instrucțiuni pentru actualii angajaţi: să fie vigilenţi și să raporteze imediat orice activitate care are menirea să distrugă compania din interior, în condiții de confidențialitate maximă din partea Tesla.

Elon Musk a ţinut să mai menţioneze că Tesla Motors, Inc. are cel puţin trei grupuri de inamici. Primul este format din speculatorii de pe Wall Street care au pierdut deja miliarde de dolari – și vor pierde și mai mult! Al doilea – din cele mai bogate companii petroliere, cărora nu le plac succesele Tesla în domeniul energiei solare și electrice. Și, în cele din urmă, al treilea – un grup de concerne auto: „Dacă merg spre infracţiuni cu emisii nocive, nu se vor opri nici în fața altor răutăți!”

Mai este interesant faptul că în aceeaşi seară de duminică, la uzina din Fremont, California, a avut loc un nou incendiu, cel puţin al cincilea din ultimii patru ani. Acest incident ar fi fost un impuls pentru care Elon Musk le-a adresat scrisoarea tuturor.

Săptămâna trecută a fost şi cea în care Tesla a reuşit să asambleze 5.000 de exemplare Model 3.

Vezi şi: (video) Ştiai asta? Cum arată Tesla Model 3 acolo unde nu se poate vedea cu ochiul liber

Textul scrisorii:

Vezi şi: (video) Sistemul de pilotare automată este încă periculos! Au demonstrat-o britanicii cu o Tesla Model S


Distribuie:
 • 16
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...