in ,

Este şi asta o problemă? Tot mai mulţi şoferi tineri apar “autoritari” în traficul din Chişinău

Nu este pentru prima dată când vedem aşa ceva, însă este şi asta o problemă?! Unii şoferi din capitală, de regulă tineri şi care se dau “majori”, pe lângă faptul că îşi fac publice încălcările pe reţelele de socializare, se mai fac şi “autoritari” pe drumuri prin faptul că folosesc dispozitive de semnalizare luminoasă de tipul celor care au maşinile de intervenţie, de regulă de poliţie.

Dacă au o autorizaţie legală în a le folosi nu cunoaştem, însă cert este că alţi conducători auto, care ne-au semnalat despre astfel de “apariţii”, nu ştiu cum să procedeze, mai ales pe timp de noapte când aceste corpuri luminoase se văd mai bine: să le cedeze trecerea sau cum, să le considere ca maşini sub acoperire ale serviciilor speciale sau cum?…

Potrivit legislaţiei în vigoare, în baza articolului 228, aliniat 5 din Codul Contravenţional al Republicii Moldova – exploatarea vehiculelor echipate cu dispozitive speciale de semnalizare luminoasă şi/sau sonoră fără autorizație se sancționează cu amendă de la 42 la 72 de unități convenționale cu aplicarea a 5 puncte de penalizare sau cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 6 luni la un an.

Captura de ecran pe care am primit-o de la un cititor

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video prin secţiunea Contact, pe pagina noastră de Facebook sau la adresa [email protected], iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Vezi şi: