in

Este un record. În Dubai, un şofer a luat 33 de amenzi pentru viteză în mai puţin de 4 ore de condus

Oraşul Dubai este un paradis al maşinilor super sport, dar şi un oraş cu drumuri excelente. Cele două caracteristici cheie au făcut ca autorităţile să supravegheze foarte minuţios traficul rutier, instalând numeroase camere de supraveghere şi radare, pentru a se asigura că şoferii nu îşi vor ieşi din limite.

Un turist britanic, care a venit acolo recent şi a luat în chirie un automobil, se pare că nu a făcut cunoștință cu regulile locale, fiind surprins cum depăşeşte limita de viteză maximă de 33 de ori în mai puţin de patru ore de condus, scrie The National.

huracanupdate

Vezi şi: (video) Ştiai asta? Vezi ce primesc în dar din partea poliţiei din Dubai cei mai disciplinaţi şoferi

Bărbatul în vârstă de 25 de ani, a ajuns în Dubai în ziua de 30 iulie curent şi imediat a luat în chirie pentru două zile un Lamborghini Huracan, achitând aproximativ 1.650 de dolari. În ziua următoare, compania care a oferit automobilul în arendă a început să primească notificări despre cele 33 de amenzi care au fost înregistrate.

S-a constatat că în mai puţin de patru ore de condus, tânărul şofer a rulat cu viteze cuprinse între 126 şi 230 de km/h pe lângă 33 de radare instalate pe două drumuri. O mare parte din încălcări au avut loc la distanţă de câteva minute, iar două în genere la fiecare 60 de secunde.

Poliţia locală a reacţionat rapid şi un echipaj de patrulare l-a tras rapid pe dreapta. Maşina a fost confiscată. Suma totală a amenzilor pentru depăşirea limitelor de viteză se ridică la puţin peste 19.000 de dolari, iar alţi aproximativ 27.500 de dolari vor trebui plătiţi pentru recuperarea supercarului de la parcarea cu plată.

“Am primit copii ale tuturor încălcărilor și am depus imediat o cerere pentru ca turistului să-i fie interzisă părăsirea ţării, dar a fost respinsă”, a declarat un reprezentant al companiei de închirieri auto.

Mașina se află încă în posesia britanicului, asta pentru că pe lângă bani a lăsat şi paşaportul său drept gaj. Firma se teme acum că bărbatul poate părăsi țara fără a plăti toate amenzile. Pentru a face acest lucru, este suficient să declare că şi-a pierdut documentul.

1a 27
FOTO: dubaimetro.eu

În Dubai, limitele de viteză maximă sunt următoarele: 25 de km/h în zonele de parcare sau pe drumurile aflate în reparaţii, 40 de km/h în zonele rezidenţiale, 60 sau 80 de km/h pe străzile oraşului, 100 de km/h pe drumurile rurale şi 160 de km/h pe autostrăzile din afara oraşului.

Astfel, deţinătorii de maşini sport scumpe sunt nevoiţi să circule prin oraş mai mereu în treapta întâia sau cel mult a doua a cutiei de viteze.

Vezi şi: Ştiai asta? Iată de ce în Emiratele Arabe Unite şoferii nu depăşeşc viteza de 119 de km/h

buton subscribe