in ,

Eşti motociclist? Fii responsabil! Nu eşti motociclist, fii atent! Anunţul făcut de INP

Odată cu încălzirea vremii, pe traseele din întreaga țară au început să-și facă simțită prezența motocicliștii. Chiar dacă polițiștii de patrulare monitorizează în permanență drumurile pentru evitarea oricăror abateri, unii conducători de motociclete și scutere sunt indiferenți, iar acest comportament poate duce la urmări grave.

Potrivit informaţiilor, doar în 2017 aceștia au provocat 242 de accidente rutiere, soldate cu 17 persoane care şi-au pierdut viaţa și alte 173 traumatizate.

FOTO: INP

Statistica sumbră continuă şi în 2018. Doar în ultimele 24 de ore, pe teritoriul țării au avut loc trei accidente cu implicarea motocicliștilor, în urma cărora şase persoane au suferit diverse traumatisme, iar altele trei au decedat!

Cel mai grav accident a avut loc ieri seara în satul Răuțel, raionul Fălești. În plină viteza, șoferul unei motorete s-a ciocnit cu un microbuz. În urma impactului, motocicleta a fost proiectată într-un scaun și apoi în trei persoane de pe trotuar.

În consecință, vitezomanul de 26 de ani, pasagera sa de 20 de ani și un bătrân de 77 de ani, au decedat pe loc, iar alți trei oameni au primit traumatisme grave.

FOTO: nafpaktia.com

În acest context, INP vine cu câteva recomandări pentru motocicliști:

  • utilizați casca de protecție și îmbrăcăminte de protecție pentru motocicliști;
  • păstrați-vă întotdeauna farul aprins și rulați în poziția de unde șoferii vă pot observa cu ușurință în oglinda retrovizoare;
  • fiți pregătiți pentru condiții nefavorabile la drum – carosabil umed, nisip, pietriș, gropi și alte pericole rutiere de pe suprafața carosabilă, care vă pot afecta grav aderența generând accidente;
  • abordați curbele cu viteză moderată, fără a le “tăia”;
  • condusul pe roata din spate este considerat un comportament agresiv şi se poate sancţiona!

INP reiterează tuturor participanților la trafic: pentru o călătorie în siguranță este necesară respectarea cu strictețe a prevederilor legale, a condițiilor de drum, adaptarea tehnică corespunzătoare a motocicletelor și îndrumările agenților de circulație!

Şoferilor de autovehicule de asemenea li se recomandă să fie cu ochii în patru când motocicliştii îşi fac auzită prezenţa!

Vezi şi: (foto) Liber pentru motociclişti pe bd. Ştefan cel Mare. INP a demontat indicatoarele de restricţie

Iti place articolul?