in ,

Europenii stau la coadă după noul crossover Toyota C-HR

Chiar dacă concurenţa pe piaţa crossoverelor este una foarte dură în Europa, se pare că Toyota C-HR şi-a găsit locul şi acesta s-a dovedit a fi unul de succes.

Test drive Toyota C HR AutoBlog Moldova 87

Niponii şi-au pus în plan să vândă până la sfârşitul acestui an 100.000 de maşini, însă după cum arată statistica de la sfârşit de aprilie, Toyota a primit deja peste 80.000 de comenzi pentru C-HR.

În adevărat sens al cuvântului, după această maşină s-a format o coadă, deoarece 80 la sută din volumul planificat a fost realizat.

Vezi şi: (video) Test Drive: Toyota C-HR 1.2 Turbo CVT – Premieră

2016 Toyota CHR 12T MTE Dynamic 02

Matthew Harrison, vicepreşedintele departamentului marketing şi vânzări a Toyota Motors Europe, a declarat că în acest an cel mai probabil se vor vinde aproximativ 110.000 de exemplare, însă planurile se pot schimba.

“Suntem nevoiţi să facem modificări în procesul de distribuţie, astfel încât fiecare client de-al nostru să nu-şi aştepte comanda mai mult de două luni de zile”.

Jurnaliştii din occident ţin să menţioneze că Toyota C-HR se bucură de succes, asta chiar dacă nu este cea mai accesibilă ofertă de pe piaţă. Preţul în comunitatea europeană începe de la 21.990 de euro, în timp ce pentru un Peugeot 2008 se cer minim 17.250 de euro, iar pentru veteranul Nissan Juke în genere cel puţin 15.990 de euro.

Un mic minus în subconștiința europenilor ar fi lipsa unui motor diesel în gamă, însă există o alternativă – varianta hibridă a lui C-HR, pe care au ales-o 80% din clienţi.

Sursă: Automotive News