in ,

Experienţa unui taximetrist care lucrează cu o Tesla Model S. Află ce s-a defectat în cei 400000 de km parcurşi

Un taximetrist din Finlanda, care lucrează cu o Tesla Model S din decembrie 2014, a reuşit să înregistreze un parcurs de peste 400.000 de kilometri în doar trei ani! Un interviu cu bărbatul l-a făcut portalul Helsingin Sanomat.

Potrivit lui Ari Nyyssönen, în tot acest timp singura reparaţie seriosă a fost legată de acumulatori (set de 85 kWh, ce s-a întâmplat concret nu se menţionează), servodirecţia s-a defectat şi a fost înlocuit un motor electric. În rest nimic grav nu s-a întâmplat, iar o parte din problemele menţionate mai sus au fost rezolvate datorită garanţiei.

Astfel, având o autonomie medie de 400 de kilometri şi un parcurs de 400.000 de kilometri, maşina a putut rezista la 1.000 de cicluri de reîncărcare completă.

Juha Pyrhonen, un profesor de la Universitatea Tehnică din oraşul Lappeenranta, citat în acest reportaj, a declarat că acest număr de cicluri de reîncărcare este încă unul mic. Cea mai modernă tehnologie din prezent poate rezista până la 15.000 de cicluri de reîncărcare, iar într-un astfel de mod electromotoarele se pot roti până când se va parcurge cu maşina 10 milioane de kilometri.

Vezi şi: Record mondial de autonomie cu un electromobil Tesla. Elon Musk a rămas încântat

Amintim că Tesla oferă în prezent o garanţie de opt ani pentru motoare, transmisie şi baterii, fără limită de parcurs. Acesta a şi fost motivul principal pentru care finlandezul şi-a ales un electromobil american.

În Europa Tesla Model S are un preţ de start de 66.700 de euro, iar cea de top a cărei autonomie poate depăşi 600 de kilometri – 127.700 de euro.

Vezi şi: (video) Dacia arată povestea bărbatului din România care a parcurs peste un milion de kilometri cu un Logan

Iti place articolul?