in ,

WTFWTF

Expert, despre intenția autorităților de a face treceri pentru pietoni pe viaduct: „Mai sunt întrebări”

Deşi autorităţile au modificat în mai 2018 intersecţia Bucureşti-Dacia pentru o încadrare mai bună a traficului rutier, acest lucru nu a soluţionat problema ambuteiajelor din zonă, asta pentru că trafic intens se înregistrează pe sensul spre sectorul Centru şi nu invers.

Acum însă cei de la Primăria Chişinău gândesc alt plan pentru a încerca să elimine blocajele în circulaţie, iar una dintre idei este calmarea traficului pe viaduct.

Acest lucru înseamnă că nu s-ar mai putea circula cap-coadă cu viteză mare şi practic fără oprire pe acest tronson de drum, decât dacă în capătul unei coloane de maşini ce aşteaptă la semafor, ci, prin intermediul câtorva treceri pentru pietoni şi altor modificări de infrastructură, şoferii vor fi nevoiţi să circule cu viteză mai redusă şi să se oprească la trecerile propriu-zise, astfel încât ambuteiajul de la intersecţia sus menţionată ar trebui să dispară.

În plus, calmarea traficului ar avea un efect bun şi pentru mediul înconjurător, deoarece eliminarea ambuteiajelor nu va mai duce la generarea într-un spaţiu restrâns anumit a unei cantităţi impunătoare de gaze de eşapament.

viaduct chisinau
FOTO: casata.md

Deocamdată nu există un plan de aplicare a proaspetei concepţii a autorităţilor, însă totuşi mai există câteva întrebări pe seama acestui proiect. Acestea au fost enunţate pentru AutoBlog.MD de către expertul în siguranța rutieră, profesorul Ilie Bricicaru. Ataşăm comentariul său integral.

Acolo obligatoriu este necesar de măsurat fluxul de pietoni și trafic. Ce face autorul acestui proiect: bagă pietonii pe o „insulă” nesecurizată, din contul unei benzi de trafic, după care pe fâșia mediană, care are o lățime de vreo doi metri, cred, pentru a aștepta să traverseze?

Am câteva întrebări la persoanele care au stat în spatele ideii, iar dacă răspund la ele, e ok:

→ S-a făcut cumva un studiu despre traficul din zonă? Se cunosc datele problemei?
→ Câte accidente cu pietoni au avut loc în zonă în ultimii trei ani, cu descrierea lor detaliată?
→ Cât este de sigură și dacă se încadrează în bunele practici și norme amplasarea stației pentru transport public în spatele trecerii pentru pietoni?
→ Cum va ieși transportul public din stație în situația descrisă de dvs?
→ La ce vă ajută marcajul termoplast în zona în care îl plasați?
→ Cât este de sigur să te afli pe o așa numită „insulă pentru pietoni”, care este formată în marcaje (vopsea), ocupând prima bandă de circulație, și poziționându-se între fluxul de trafic și pista pentru bicicliști?
→ Ce capacitate are refugiul de pe mediană și este el oare sigur și suficient ca suprafață?
→ De unde pleacă și unde ajung bicliștii și cum îi securizezi, și multe altele, cu referire la calcule gen origine – destinație?

Amintim că o dată a startului transformărilor propuse nu este deocamdată clară. Anunţul viceprimarului Chironda a fost făcut împreună cu o schiță de proiect care urmează a fi detalizată.