in

Femeile sunt mai rele şi mai agresive decât bărbaţii atunci când conduc o maşină

S-a demonstrat că şoferiţele sunt mai rele şi mai iritabile decât bărbaţii care stau în spatele volanului. Cel puţin asta afirmă rezultatele unui sondaj efectuat în Marea Britanie de Hyundai şi universitatea Goldsmiths pe un eşantion de 1.000 de persoane.

FOTO: evergreensafetynews.blogspot.com
FOTO: evergreensafetynews.blogspot.com

Informaţiile arată că femeile reacţionează agresiv cu 14% mai mult decât bărbaţii dacă în timpul deplasării sunt claxonate, se strigă la ele sau sunt învăţate cum să conducă. Cu alte 13 la sută sunt mai rele automobilistele care reacţionează la faptul că şoferul altei maşini şi-a schimbat banda fără să pună în funcţiune semnalizatorul de direcţie.

Vezi şi: Pedepsele pentru comportament agresiv şi modificarea odometrului. Iată cât vor plăti unii şoferi

Experţii au mai aflat că 51% din şoferii britanici iubesc să conducă pentru că acest lucru îi face să fie mai liberi. 19% au motivat condusul ca fiind o mobilitate, iar alte 10% – o independenţă.

29% dintre respondenţi au declarat că le este mai uşor să comunice cu oamenii în timp ce conduc, iar 14% au recunoscut că şofează mai bine atunci când comunică cu cineva.

FOTO: shutterstock.com
FOTO: shutterstock.com

Mai multe de jumătate din numărul celor intervievaţi – 54% – au spus că devin fericiţi la volan atunci când cântă. 70% din respondenţi au menţionat că cel mai des ascultă muzică din genul pop, iar 61% muzică rock.

Într-un final, 84 la sută au mărturisit că devin fericiţi la volan atunci când văd drumurile goale, 78% – peisajele din afara oraşelor, 69% – vederea spre mare.

Vezi şi: Studiu: Ai grijă, în SUA există cam 160 de milioane de şoferi agresivi la volan