in , ,

Fenomenul kilometrajului modificat continuă în Moldova? Cum a aflat un client că mașina pe care ar vrea să o procure are cu 100.000 km mai mult

Fenomenul kilometrajului modificat pare să continue în Moldova. Cel puțin asta reiese din mesajul pe care l-am primit de la un vizitator fidel al site-ului nostru la adresa [email protected]

După ce a văzut un Volkswagen Jetta pe site-ul 999.md, clientul potențial și-a dorit să se asigure că distanța parcursă de 140.000 de kilometri menționată în anunțul plasat este cea reală. Astfel nu a stat mult pe gânduri și i-a dat un mesaj vânzătorului din Olanda.

La rândul său vânzătorul a răspuns promt printr-un e-mail în care declară că mașina care ar avea un preț final de 10.200 euro în Moldova, poate fi procurată cu 8.300 de euro din Olanda și că distanța parcursă este de 241.255 de kilometri. Deci o diferență de tocmai 101.255 de kilometri între anunțul proprietarului olandez al mașinii și cel plasat de vânzătorul din Moldova.

Drept dovadă că nu este vreo greșeală la mijloc, numărul de înmatriculare al mașinii pe care îl putem vedea în poze coincide cu cel din emailul expediat de proprietarul olandez.

Vă reamintim că deputaţii din Parlamentul Republicii Moldova au aprobat în lectură finală proiectul de lege care prevede sancţiuni pentru fraudarea datelor odometrelor automobilelor.

Astfel, cei care vor fi prinşi că mai practică acest lucru vor scoate din buzunar de la 100 la 150 unităţi convenţionale (de la 5.000 la 7.500 de lei) pentru a achita amenda, aici cu referire la persoanele fizice. În schimb, cele juridice, vor fi sancţionaţi mult mai dur, suma amenzii variind între 350 şi 450 unităţi convenţionale (între 17.500 şi 22.500 de lei).

Vezi și: Au fost aprobate amenzile pentru „specialiştii” care modifică kilometrajul maşinilor

Iti place articolul?