in , ,

LoveLove LOLLOL WTFWTF

(video) Oficial: Tesla are peste 600000 de precomenzi pentru Cybertruck! În forma în care este va fi exclusiv pentru SUA

(update 23.09.2020) În cadrul Tesla Battery Day, unde Elon Musk a dezvăluit un nou design de baterie cilindrică şi noul Model S Plaid, antreprenorul a făcut un anunţ la fel de important în ceea ce priveşte primul pickup al mărcii, după ce a fost întrebat care este soarta modelului.

În special, Musk a vorbit despre câte rezervări s-au făcut pentru această maşinărie. Când un membru al publicului l-a întrebat despre volumul anual estimat al producției, el a răspuns: “Este greu de spus care ar fi exact volumul pentru Tesla Cybertruck. Precomenzile sunt gigantice, așa că, nu știu, mai mult de jumătate de milion sau de 600.000 de unităţi. Ne-am oprit din a mai calcula”. De cealaltă parte, o statistică neoficială, dusă de Cybertruckownersclub, arată că numărul total de rezervări depăşeşte 739.000!

Noul Cybertruck este programat să fie construit la viitoarea fabrică Gigafactory, care deja se construieşte în Austin, Texas. O decizie în acest sens a fost anunțată încă în iunie.

Musk a continuat spunând că el crede că ar putea exista un nivel de producţie de 250.000 până la 300.000 de unități de Cybertruck pe an. Având în vedere înclinația lui Musk pentru proclamații bizare, această cifră pare un răspuns remarcabil de reținut, mai ales în contextul în care liderul industriei, Ford, vindea aproape 900.000 de maşini din seria F doar în 2019.

Mai este important de remarcat faptul că estimarea lui Musk este pentru precomenzi – în esență este vorba despre numărul de persoane interesate în maşină, care au plătit un depozit rambursabil integral de 100 de dolari pentru a prinde un loc în rând. Încă nu sunt comenzi ferme!

Musk a reiterat, de asemenea, faptul că Cybertruck este conceput în mod explicit pentru consumatorii americani (SUA în principal, posibil şi Canada + Mexic), ceea ce se potrivește cu ceea ce am văzut până acum – Cybertruck este pur și simplu un vehicul prea mare pentru a face apel în majoritatea celorlalte țări. De fapt, Elon a spus că Cybertruck în forma sa actuală nu a putut fi proiectat pentru a satisface cerințele globale. “Practic nu se poate face Cybertruck [pentru alte piețe]. Este imposibil”, a spus el.

În acelaşi timp a continuat spunând: “Cred că vom face probabil o versiune internațională a lui Cybertruck, care va fi mai mică”. În acest sens el nu a oferit nicio cronologie de producție pentru acest potențial model sau alte detalii cum ar fi un preț sau estimări de performanță.

Când un alt membru al publicului a întrebat dacă Tesla ar putea găsi o modalitate de a livra un sistem de încălzire şi ventilare pentru zona din spate a lui Cybertruck, în scopuri de camping, Musk a spus: “Vom încerca să facem asta, da.”

Tesla Cybertruck urmează să intre în producție la sfârșitul anului 2021, conform planurilor.


(update 22.02.2020) Peste 535000 de precomenzi pentru Tesla Cybertruck! Deocamdată niciuna din Moldova sau de la vecini

La 22 noiembrie 2019, Tesla și-a prezentat primul pickup electric Cybertruck în Los Angeles. Şi dacă atunci a șocat publicul cu formele sale, deşi mulţi îl consideră mult prea brutal, astăzi se poate constata că modelul poate deveni un real bestseller al mărcii.

Potrivit administratorilor forumului Cybertruckownersclub, care au aici o statistică detaliată şi actualizabilă a precomenzilor, la ziua de 19 februarie curent numărul lor a depăşit 535 de mii!

Marea majoritate a acestora au venit de peste ocean, în timp ce numărul de precomenzi făcute din alte regiuni, inclusiv Europa, este infim. Precomenzi din Republica Moldova, România, Ucraina sau Federaţia Rusă nu au fost înregistrate deocamdată.

tesla cybertruck 1

Amintim că pentru a rezerva un Cybertruck este necesar de plasat un depozit în valoare de 100 de dolari pe site-ul companiei, ceea ce înseamnă că la momentul de faţă Tesla are în conturi cel puţin 53.5 milioane de dolari şi asta fără să dezvăluie clienţilor o dată exactă a startului producţiei electromobilului.

De asemenea, până în prezent nici nu se poate presupune ce proporție de precomenzi se vor transforma în cumpărături reale de mașini și câți clienți vor solicita o returnare a depozitului.

De notat că după premiera modelului compact Tesla Model 3 în 2016, pe care am reuşit şi noi să-l testăm de curând, Tesla a reușit să strângă 400.000 de precomenzi într-o lună, ceea ce înseamnă că Cybertruck a doborât acest record. Dar în cazul lui Model 3 depozitul a fost mai mare – 1.000 de dolari.


(update 27.11.2019) Deja sunt 250.000 de maşini precomandate! Aceasta este şi ultima postare făcută de Elon Musk cu referire la precomenzi, deocamdată.


(update 25.11.2019) Acum câteva ore Elon Musk a anunţat că numărul total de precomenzi pentru Tesla Cybertruck a atins şi a depăşit bariera de 200.000 de exemplare! Şi asta fără vreo careva publicitate!


(update 24.11.2019) Cifra a urcat la 187.000 de precomenzi!

(24.11.2019) Fenomenul Tesla! Câte Cybertruck-uri au fost vândute în primele 24 de ore de la lansare?

Elon Musk pare să fie mereu cu un pas înaintea multor alți producători de automobile! Tocmai atunci când mulți dintre noi credeau că Tesla nu ar mai avea ce să arate, Musk a prezentat primul pickup al mărcii – Cybertruck! Și acesta pare să fie un succes absolut pentru compania din Silicon Valley.

New 2021 Tesla Cybertruck electric pickup 26

Dar înainte de a vorbi despre cifre trebuie să menționăm că în ciuda multor păreri că designul acestui pickup este cel puțin de neînțeles, asta ca să nu spunem urât, oamenii totuși s-au arătat absolut impresionați de datele tehnice și prețul mașinii. Iar numărul de comenzi preliminare a demonstrat că cele două calități au prevalat peste designul mai straniu.

Astfel, Elon Musk a anunțat pe pagina sa de Twitter că în primele 24 de ore de la lansarea lui Tesla Cybertruck au fost comandate peste 146.000 de unități! Şi asta fără vreo reclamă sau altă metodă de promovare!

Haideți să vedem câte exemplare îi revine fiecărei versiuni în parte cifra totală de precomenzi:

  • Tesla Cybertruck RWD – 24.820 de precomenzi ce ar valora peste un miliard de dolari până la bifarea dotărilor opționale de către clienți;
  • Tesla Cybertruck Dual Motor AWD – 61.320 de precomenzi ce valorează aproape trei miliarde de dolari până la bifarea dotărilor opționale de către clienți;
  • Tesla Cybertruck Tri Motor AWD – 59.860 de precomenzi ce valorează în jur de 4.2 miliarde de dolari până la bifarea dotărilor opționale de către clienți!
  • Total – Tesla va încasa peste opt miliarde de dolari asta dacă până la momentul startului producţiei o bună parte din cei care au făcut precomanda nu o vor anula!

Nu este pentru prima dată când un produs Tesla înregistrează o asemenea “rampă de lansare” înainte de a ajunge pe piaţă. Spre exemplu în anul 2016 când au fost anunțate precomenzile pentru Tesla Model 3, echipa lui Musk a reușit să înregistreze 180.000 de precomenzi în primele 24 de ore de la anunțul modelului. Iar pe atunci Tesla cerea un avans de 1.000 de dolari față de cei 100 de dolari ceruți pentru Cybertruck.

În același timp ne așteptăm că, la fel ca și cu Model 3, Tesla să înregistreze în jur de 300.000 de precomenzi în prima săptămână după anunțarea lui Cybertruck. Este adevărat că rata de conversie a precomenzilor în vânzări sigure poate fi mai mică ca la Model 3 din cauza depozitului de doar 100 de dolari, însă deja este cert că Tesla Cybertruck va fi un succes enorm pentru americani și are toate șansele să aducă noi tendințe de design în industria auto.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.