in , ,

(update) Peste 535000 de precomenzi pentru Tesla Cybertruck! Deocamdată niciuna din Moldova sau de la vecini

(update 22.02.2020) Pe 22 noiembrie 2019, Tesla și-a prezentat primul pickup electric Cybertruck în Los Angeles. Şi dacă atunci a șocat publicul cu formele sale, deşi mulţi îl consideră mult prea brutal, astăzi se poate constata că modelul poate deveni un real bestseller al mărcii.

Potrivit administratorilor forumului Cybertruckownersclub, care au aici o statistică detaliată şi actualizabilă a precomenzilor, la ziua de 19 februarie curent numărul lor a depăşit 535 de mii!

Marea majoritate a acestora au venit de peste ocean, în timp ce numărul de precomenzi făcute din alte regiuni, inclusiv Europa, este infim. Precomenzi din Republica Moldova, România, Ucraina sau Federaţia Rusă nu au fost înregistrate deocamdată.

Amintim că pentru a rezerva un Cybertruck este necesar de plasat un depozit în valoare de 100 de dolari pe site-ul companiei, ceea ce înseamnă că la momentul de faţă Tesla are în conturi cel puţin 53.5 milioane de dolari şi asta fără să dezvăluie clienţilor o dată exactă a startului producţiei electromobilului.

De asemenea, până în prezent nici nu se poate presupune ce proporție de precomenzi se vor transforma în cumpărături reale de mașini și câți clienți vor solicita o returnare a depozitului.

De notat că după premiera modelului compact Tesla Model 3 în 2016, pe care am reuşit şi noi să-l testăm de curând, Tesla a reușit să strângă 400.000 de precomenzi într-o lună, ceea ce înseamnă că Cybertruck a doborât acest record. Dar în cazul lui Model 3 depozitul a fost mai mare – 1.000 de dolari.

Moldovenii comandă în grabă noul Tesla Cybertruck


(update 27.11.2019) Deja sunt 250.000 de maşini precomandate! Aceasta este şi ultima postare făcută de Elon Musk cu referire la precomenzi, deocamdată.


(update 25.11.2019) Acum câteva ore Elon Musk a anunţat că numărul total de precomenzi pentru Tesla Cybertruck a atins şi a depăşit bariera de 200.000 de exemplare! Şi asta fără vreo careva publicitate!


(update 24.11.2019) Cifra a urcat la 187.000 de precomenzi!

(24.11.2019) Fenomenul Tesla! Câte Cybertruck-uri au fost vândute în primele 24 de ore de la lansare?

Elon Musk pare să fie mereu cu un pas înaintea multor alți producători de automobile! Tocmai atunci când mulți dintre noi credeau că Tesla nu ar mai avea ce să arate, Musk a prezentat primul pickup al mărcii – Cybertruck! Și acesta pare să fie un succes absolut pentru compania din Silicon Valley.

Dar înainte de a vorbi despre cifre trebuie să menționăm că în ciuda multor păreri că designul acestui pickup este cel puțin de neînțeles, asta ca să nu spunem urât, oamenii totuși s-au arătat absolut impresionați de datele tehnice și prețul mașinii. Iar numărul de comenzi preliminare a demonstrat că cele două calități au prevalat peste designul mai straniu.

Astfel, Elon Musk a anunțat pe pagina sa de Twitter că în primele 24 de ore de la lansarea lui Tesla Cybertruck au fost comandate peste 146.000 de unități! Şi asta fără vreo reclamă sau altă metodă de promovare!

Haideți să vedem câte exemplare îi revine fiecărei versiuni în parte cifra totală de precomenzi:

  • Tesla Cybertruck RWD – 24.820 de precomenzi ce ar valora peste un miliard de dolari până la bifarea dotărilor opționale de către clienți;
  • Tesla Cybertruck Dual Motor AWD – 61.320 de precomenzi ce valorează aproape trei miliarde de dolari până la bifarea dotărilor opționale de către clienți;
  • Tesla Cybertruck Tri Motor AWD – 59.860 de precomenzi ce valorează în jur de 4.2 miliarde de dolari până la bifarea dotărilor opționale de către clienți!
  • Total – Tesla va încasa peste opt miliarde de dolari asta dacă până la momentul startului producţiei o bună parte din cei care au făcut precomanda nu o vor anula!

Nu este pentru prima dată când un produs Tesla înregistrează o asemenea “rampă de lansare” înainte de a ajunge pe piaţă. Spre exemplu în anul 2016 când au fost anunțate precomenzile pentru Tesla Model 3, echipa lui Musk a reușit să înregistreze 180.000 de precomenzi în primele 24 de ore de la anunțul modelului. Iar pe atunci Tesla cerea un avans de 1.000 de dolari față de cei 100 de dolari ceruți pentru Cybertruck.

În același timp ne așteptăm că, la fel ca și cu Model 3, Tesla să înregistreze în jur de 300.000 de precomenzi în prima săptămână după anunțarea lui Cybertruck. Este adevărat că rata de conversie a precomenzilor în vânzări sigure poate fi mai mică ca la Model 3 din cauza depozitului de doar 100 de dolari, însă deja este cert că Tesla Cybertruck va fi un succes enorm pentru americani și are toate șansele să aducă noi tendințe de design în industria auto.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Iti place articolul?