in ,

Fernando Alonso şi-a prelungit contractul cu echipa McLaren

Pilotul spaniol Fernando Alonso şi-a prelungit contractul cu echipa McLaren F1 și va mai rămâne alături de aceasta cel puțin în sezonul anului 2018. Acest lucru a fost menționat într-un mesaj oficial al echipei britanice.

FOTO: peoples.ru

Deocamdată nu se ştie cât este valabilă prelungirea, însă se cunoaşte doar că în sezonul următor, ca și în prezent, partenerul lui Alonso va fi belgianul Stoffel Vandoorne.

“Este fantastic să îmi continui relaţia mea cu toţi cei de la McLaren. Acest lucru a fost mereu în inima mea, care mi-a spus de numărate ori să stau aici și să mă simt ca acasă. Aceasta este o echipă fantastică, plină de oameni incredibili, cu o căldură si o amabilitate pe care nu am trăit-o în altă parte în Formula 1. Sunt bucuros că sunt pilot McLaren”.

“La fel de important pentru mine este că McLaren are resurse tehnice și putere financiară pentru a fi în măsură să câştige foarte ușor curse și campionate mondiale în Formula 1. Deși în ultimii ani nu a fost ușor, noi nu am uitat niciodată cum să câștigăm și cred că putem realiza acest lucru din nou, în curând”, a spus Alonso.

 

Fernando Alonso s-a întors în echipa McLaren din anul 2015. Tot atunci echipa a devenit partener al Honda – constructorul japonez a livrat motoare pentru britanici. În tot acest timp spaniolul a criticat în mod repetat agregatele din cauza problemelor de putere și fiabilitate scăzute.

Vezi şi: Fernando Alonso a înaintat un ultimatum pentru echipa McLaren din Formula 1

În 2018, McLaren va avea un nou partener tehnic: agregatele vor fi furnizate britanicilor de către Renault.

Detalii: Coincidenţă sau nu, echipele F1 McLaren şi Torro Rosso au făcut schimb de furnizori de motoare

Iti place articolul?