in ,

Ferrari a reuşit să vândă exemplarul cu numărul 500 a modelului LaFerrari pentru o sumă fabuloasă

Supercarul hibrid Ferrari LaFerrari a devenit cel mai scump automobil lansat în secolul XXI care a fost vândut la licitaţie.

Casa RM Sothebyʼs a reuşit să încaseze şapte milioane de dolari, toţi banii fiind redirecţionaţi pentru ajutorul victimelor unui cutremur puternic care s-a întâmplat în Italia recent.

Vezi şi: Ferrari va construi cel de-al 500-lea exemplar LaFerrari pentru a ajuta sinistraţii cutremurului din Italia

ferrari-laferrari

La licitaţie a fost expus un LaFerrari unic, cel cu numărul 500, care se afla în colecţia constructorului auto. La momentul premierei mondiale a acestui model se planificase ca numărul total de maşini construite să fie limitat la 499 de exemplare, toate fiind vândute prin comenzi preliminare.

Automobilul vândut pentru suma de bani fabuloasă este vopsit în tradiţionala culoare roşie, având câteva inserţii decorative de culoare albă. Totodată, pe “nasul” supercarului a fost reprodus drapelul italian, simbolizând că acesta este un cadou din partea Ferrari pentru ţara sa.

Vezi şi: (foto) Se vinde primul exemplar Ferrari LaFerrari din cele 499 produse în total

Motor1.com scrie că licitaţia pentru această maşină a durat doar 10 minute. Preţul final depăşeşte de cinci ori cel de bază şi este cu 1.8 milioane de dolari mai mult ultimul cel mai scump LaFerrari vândut de asemenea la licitaţie.

Amintim că unitatea-i de propulsie hibridă generează 963 de cai putere. Aceasta este compusă dintr-un motor V12 de 6.3 litri cu 800 de cai putere, un motor electric cu o putere de 120 kWh, un set de acumulatori şi o transmisie robotizată cu şapte trepte şi două ambreiaje.

Acceleraţia de la 0-100 km/h se face în trei secunde, iar viteza maximă este limitată la 350 de km/h.

Iti place articolul?