in

Ferrari va construi cel de-al 500-lea exemplar LaFerrari pentru a ajuta sinistraţii cutremurului din Italia

Compania Ferrari a anunţat că va construi cel de-al 500-lea exemplar al super hibridului LaFerrari, chiar dacă ediţia a fost limitată iniţial la 499 de unităţi.

Banii care vor fi adunaţi în urma vânzării ultimului coupe vor fi transferaţi sinistraţilor cutremurului care a zguduit centrul Italiei la 24 august.

Despre acest lucru a anunţat chiar preşedintele consiliului de directori Sergio Marchionne.

laferrari_22

Ultimul exemplar al supercarului hibrid va fi vândut în cadrul unei licitaţii. Când şi unde se va desfăşura evenimentul încă nu s-a anunţat.

Vezi şi: (foto) Oficial: Ferrari va prezenta varianta decapotabilă a hipercarului LaFerrari la Paris

Amintim pe scurt caracteristicile coupeului lansat în anul 2013 la Salonul Auto de la Geneva. Per total unitatea de propulsie hibridă generează 963 de cai putere.

Aceasta este compusă dintr-un motor V12 de 6.3 litri cu 800 de cai putere, un motor electric cu o putere de 120 kWh, un set de acumulatori şi o transmisie robotizată cu şapte trepte şi două ambreiaje.

Acceleraţia de la 0-100 km/h se face în trei secunde, iar viteza maximă este limitată la 350 de km/h.

În prezent toate cele 499 de exemplare au fost asamblate şi au deja câte un proprietar. Preţurile pentru această maşină au început la momentul startului vânzărilor de la 1.3 milioane de dolari.

What do you think?