in ,

Ferrari a vândut toate cele 200 de exemplare LaFerrari Aperta. Iată câţi bani a făcut pe ele

Să vinzi super maşini, construite în ediţie limitată de Ferrari, ar fi cel mai uşor job din lume? Cam aşa reiese pentru Enrico Galliera, şeful subdiviziunii marketing a companiei italiene, cel care a trimis deja cele două sute de chei pentru câte un hipercar italian LaFerrari Aperta unor clienţi “preferaţi”.

FOTO: autogespot.com

Toţi aceşti oameni şi-au cumpărat această decapotabilă fără să o vadă vreodată în faţa lor şi deja au plătit câte 3.9 milioane de dolari, atât cât costă un LaFerrari Aperta, preţ făcut public pentru un Ferrari pentru prima dată.

Respectiv, constructorul italian de maşini exclusive a încasat pentru doar 200 de exemplare a unei maşini prezentate în septembrie anul trecut 780 de milioane de dolari. Profitul curat urmează a fi calculat din această sumă de bani impunătoare.

Vezi şi: Misiune îndeplinită: Toate exemplarele McLaren P1, VÂNDUTE. În ce ţări au ajuns supercarurile

“Avem o responsabilitate mai mare decât cererea. Deci ceea cu ce ne ocupăm este să identificăm criteriile pentru care unii clienţi merită a fi recompensaţi cu o astfel de maşină. Ediţiile limitate le considerăm ca fiind un cadou pentru cei mai buni dintre ei”, a spus Galliera.

Vezi şi: Mercedes-Benz a vândut toate exemplarele G 650 Landaulet. Iată câţi bani a făcut pe ele

https://youtu.be/R3fFYhz-u34

Galliera a mai adăugat că cel mai incomod şi dificil moment în postura pe care o deţine este să-i îi spui unuia dintre cei mai bogaţi pasionaţi de maşini că nu poate avea cutare sau cutare “Căluţ Cabrat” din grajdul Ferrari.

“Încă de la început primești cereri de la persoane care nu merită o astfel de maşină, ei au pur și simplu banii necesari”.

Vezi şi: Bogaţii lumii au cumpărat tot tirajul unui hipercar care nu are un nume şi există doar pe o schiţă

Acelaşi Enrico Galliera de asemenea recunoaşte că vânzarea modelelor de serie devine tot mai dificilă în timp ce brandul se extinde în tot mai multe ţări. Lista se întinde pe zi ce trece, iar dacă de exemplu îţi comanzi în acest an un 488 GTB, California T sau un GTC4 Lusso T, îl vei primi abia în 2019 sau cel târziu 2020.

Vezi şi: Şeful Ferrari recunoaşte: Lista comenzilor e lungă, iar nerăbdătorii îşi cumpără Lamborghini

Vezi şi: Koenigsegg a vândut toate cele 80 de exemplare Regera. Iată câţi bani a făcut pe ele

Sursă: Motor1

Iti place articolul?