in

(foto) 10 maşini pe care le-ar putea folosi Moş Crăciun în loc de sania sa trasă de reni

Portalul Carwow a realizat cu ocazia sărbătorilor de iarnă un top în care şi-au imaginat cum ar putea arăta 10 cele mai tari maşini pe post de transport folosit de Moş Crăciun în misiunea sa de a răspândi daruri.

Aceste 10 automobile şi nu doar au fost făcute pentru ca Moşul să poată ajunge uşor la copiii din toate colţurile planetei şi chiar în afara acesteia dacă trebuie.

  • Pentru a se deplasa în munţi va folosi un Porsche 959

Pentru deplasarea pe drumuri de munte Moş Crăciun ar putea folosi un Porsche de luptă cu off-road-ul, dotat cu şenile, un kit exterior de protecţie şi un troliu, alături de corpuri suplimentare pentru iluminat şi un portbagaj pe acoperiş.

La bază stă modelul de raliuri 959, pregătit iniţial pentu grupa B şi care a câştigat Paris Dakar în anul 1986.

1 porsche 959 copy

  • Prin pustiu ar putea folosi un Lamborghini Huracan

Pentru a se deplasa prin teritorii în care nu există viaţă, lui Santa Claus îi este propus un Huracan pregătit serios pentru off-road. Maşina are  suspensie specială, nişte roţi mari ca şi cele văzute pe buggy-uri şi o cuşcă de protecţie.

2 Lamborghini Huracan copy

  • Prin oraşe cu Nissan GT-R (R34)

În calitate de maşină pentru transportul cadourilor prin oraşe Moşului i-a fost pregătit de CarWow un Nissan Skyline modificat, care are nişte bosaje proeminente, un eleron masiv şi pneuri de curse.

Ca şi în cazul lui Lamborghini Huracan, cutiile cu daruri vor trebui legate pe acoperiş.

3 Nissan R34 copy

Vezi şi: (foto) Maşinile pe care ar trebui să le conducă super eroii din filmele celebre

  • Prin ocean: Ford GT40

Pentru deplasarea prin apă este pus la dispoziţie un Ford GT40 clasic. Mai exact, “barca” are la bază câştigătorul de altă dată a Cursei de 24 de ore de la Le Mans, dotat cu un motor V8 de 7.0 litri în spate.

4 Ford GT40 copy

  • Prin râuri cu Ferrari F40

O altă unitate de transport pe care Moş Crăciun ar putea să o folosească prin apă este un Ferrari F40, făcut în stilul unei bărci rapide cu motor. Apropo, maşinăria va fi pusă în mişcare de două motore V8.

5 Ferrari f40 copy

  • Prin off-road-ul african este numai bun un Jeep Wrangler

Moş Crăciun trebuie să ajungă şi pe la copii din Africa, de aceea când va intra pe continent va trebui să îşi schimbe sania cu reni pe un Wrangler de curse, dotat cu un motor V8 pregătit pentru cursele de drag şi căruia îi este ataşată o remorcă mare.

6 Jeep Wrangler copy

Vezi şi: Euro-tuning pentru EURO 2016: Iată cum ar putea arăta maşina oficială a 10 naţionale

  • Prin patria sa, Laponia, va folosi un Shelby Cobra

Pentru a înfrunta dunele de zăpadă din Laponia, Moşul va folosi din motive mai ciudate un sportcar clasic Shelby Cobra, dotat cu şenile pe puntea din spate şi cu schiuri speciale pe cea din faţă.

7 shelby cobra copy

  • Pădurile tropicale vor fi cutreierate cu un Audi Quattro S1

Un al automobil special pentru Santa este un Audi Quattro S1 pregătit pentru raliuri în grupa B, căruia i-a fost instalată o suspensie pregătită pentru lupta cu off-road-ul, nişte pneuri enorme şi un portbagaj pe acoperiş.

8 Audi quattro copy

  • Prin oraşele englezeşti se va deplasa liniştit cu un Jaguar E-Type

În oraşele provinciale din Marea Britanie, lui Moş Crăciun îi este oferit să se deplaseze cu un Jaguar clasic modificat. Acest roadster E-Type a o gardă la sol foarte mică şi nişte jante de dimensiuni mari şi cromate.

9 JAGUAR E TYPE copy

  • Pe lună cu BMW i8

În cazul în care Moş Crăciun va ave nevoie să ajungă pe lună, pentru el a fost inventată o navă spaţială bazată pe coupeul hibrid BMW i8, a cărui forme exterioare se potrivesc de minune cu transportul cosmic.

10 Bmw i8 copy

Vezi şi: (foto) Iată cum ar arăta politicienii şi liderii mondiali dacă aceştia ar fi maşini