in ,

(foto) 12 maşini chinezeşti care copiază cu neruşinare designul modelelor originale

Cunoaştem deja că de mai mulţi ani de zile, unii, dar nu toţi, producători chinezi, copiază cu neruşinare proprietatea intelectuală al unor constructori de automobile din Uniunea Europeană sau de peste ocean.

Totuşi, asiaticii se pare că nu se vor opri aici deoarece mai mereu au câştig de cauză în instanţe. Totodată, companiile producătoare nu se aleg nici cu vreo compensaţie pentru că le-au fost încălcate drepturile de autor.

Mai jos vă prezentăm o listă de automobile care sunt extrem de asemănătoare cu cele pe care le cunoaşteam foarte bine sau le-am văzut în realitate:

1. Dezvăluit în premieră mondială acum opt ani, modelul Lifan 320 a devenit faimos întreaga lume după ce a furat design-ul unui MINI Cooper.

2. Cu un preţ de pornire de aproximativ 17.000 de euro, Landwind X7 este de departe cel mai ieftin… Range Rover Evoque pe care banii îl pot cumpăra.

3. Îţi place la nebunie noul Porsche Macan, însă nu vrei să atragi atenţia asupra ta? Nicio problemă: se rezolvă cu un Zotye SR8.

Citeşte mai multe: Atacul clonelor: Porsche Macan a fost plagiat de chinezi (foto)

zotye sr8

4. Privit din spate, modelul Shuanghuan Sceo poate fi confundat cu mare uşurinţă cu prima generaţie a modelului BMW X5.

5. Zece ani mai târziu de la apariţia sa, primul Audi R8 rămâne în continuare o frumuseţe de maşină. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre CH Auto Lithia.

6. Jumătate Hyundai Coupe, jumătate Toyota Supra şi 100% copie chinezească. Cea mai bună descriere pentru – atenţie!, Geely Beauty Leopard.

7. Ţinând cont că este una dintre cele mai populare maşini din istorie, Tesla Model S a primit o versiune 100% asiatică, pe nume Youxia.

Citeşte şi: (foto/video) Chinezii au prezentat prototipul viitorului rival al Tesla Model S

8. Asemănările dintre vechiul Smart Fortwo şi acest Shuanghuan Auto Noble sunt mai mult decât asemănătoare.

9. Ne întâmpină modelul Dojo Pioneer, care a preferat sa copieze varianta de lux a lui Toyota iQ, şi anume Aston Martin Cygnet.

10. După cum aţi putut observa şi anterior, nu doar maşinile europene îi inspiră pe chinezi. Yogomo 330 are o pasiune pentru Kia Picanto.

11. Un fel de văr de la ţară al lui Mercedes C-Class. Îi poţi spune Geely Merrie 300 sau copie neruşinată.

Geely Merrie 300

12. Zotye T600 nu numai că seamănă cu un VW Touareg, dar şi are dimensiuni aproximative.

Sursa: 4tuning.ro

What do you think?