in

(foto) 15 gadgeturi utile de care ar avea nevoie orice automobilist modern

Pentru cei care conduc un automobil în anul 2018 sunt puse la dispoziţie pe piaţă o mulţime de dispozitive ingenioase care pot rezolva cele mai frecvente probleme asociate cu un cal de fier. În context am decis să adunăm 15 dintre cele mai familiare, dar şi unele gadgeturi care sunt mai puţin folosite, dar care vor face viaţa oricărui automobilist mai uşoară.

În unele modele de maşini, cele enumerate mai jos pot fi găsite sub forma unor opţiuni, însă pentru cei care nu şi-au permis să le comande sau nu le pot avea deloc, iată că existe alternative.

confort
FOTO: comfortscab.com

1. Cameră de bord

Evenimentele controversate pe drumuri, acțiunile unor infractori și poate cele considerate ilegale, manifestate de poliţiştii de patrulare, sunt departe de a fi o listă completă a problemelor pe care un șofer le-ar putea întâlni de-a lungul unei călătorii cu automobilul său. Nu este surprinzător că trendul de a avea o cameră de bord a devenit atât de răspândit.

La urma urmei, înregistrarea evenimentelor din trafic poate deveni o dovadă necesară care va ajuta proprietarul mașinii să evite acuzații false sau să aducă în fața justiției adevărații infractori. De regulă, cu imaginile video pot fi ajutaţi şi alţi şoferi care au fost implicaţi în accidente rutiere şi caută martori, dovezi, pentru a demonstra că nu poartă o vină.

Vezi şi: (foto/video) Citeşte asta şi ţine cont! Cum să alegi o cameră de bord care să nu te dezamăgească

camera de bord
FOTO: digitaltrends.com

2. Dispozitiv de încărcare a acumulatorului şi ponire a motorului

Există situații în care acumulatorul maşinii nu mai are destulă energie pentru a o porni. În special, acest lucru se întâmplă adesea în timpul iernii datorită efectelor frigului. Dacă problema apare departe de zonele populate și de drumurile aglomerate, un conducător auto se poate confrunta cu nişte urmări foarte neplăcute.

Automobiliştii care intenţionează să meargă în călătorii pe distanţe lungi ar trebui să se asigure cu astfel de dispozitive portabile. Acestea nu numai că ştiu să încarce un acumulator, ci şi sunt capabile să transmită un impuls electric pentru o pornire rapidă, în cazul în care o baterie despre care se ştie că este încă funcţională a pierdut brusc energia.

Vezi şi: (video) Cum să porneşti maşina dacă acumulatorul s-a descărcat. Patru metode care funcţionează

Car Battery Charger
FOTO: autostin.com

3. Sistem de navigaţie extern

Sistemele de navigaţie moderne pot căuta adresele solicitate, pot construi itinerare scurtate, pot afişa informaţii despre trafic, locuri de parcare, locaţia staţiilor PECO şi alte date relevante pentru șofer. Cu un astfel de dispozitiv gadget este greu să te pierzi oriunde te duci.

Util pentru cei care nu au unul în maşină sau care doresc ca hărţile să fie afişate pe un ecran ceva mai mare decât cel al unui smartphone.

Vezi şi: (video) Test AutoBlog.MD: Sistemul de navigație Mio MiVue Drive 65

signoff car gps navigation
FOTO: garmin.com

4. Suportul universal pentru telefoane mobile

O alternativă decentă pentru un sistem de navigaţie extern poate servi o tabletă sau un smartphone cu hărți speciale încărcate în el. Pentru a utiliza gadgetul în acest scop, este suficient să cumpărați un suport mobil care va fixa dispozitivul în poziția dorită.

Suporturile universale sunt ajustate la dimensiunile dispozitivelor și, prin urmare, sunt potrivite pentru diferite modele de tablete și smartphone-uri. Acestea pot fi din plastic, cauciuc sau pe bază de magneţi.

suport
FOTO: duraflexracing.com

5. Adaptor universal pentru alimentarea dispozitivelor electronice mobile

Dispozitivele electronice, printre care şi telefoanele mobile, se pot descărca din cauza utilizării şi acest fapt nu îi prea bucură pe posesori dacă se întâmplă mai ales pe drum şi nu există cu ce să fie încărcat. Din fericire, cineva s-a gândit să facă o soluţie pentru ieşirea din acest impas, sub forma unor adaptoare de alimentare pentru mașină, care se cuplează în bricheta mașinii și încarcă bateria dispozitivului mobil de la ea.

Adaptoarele universale au porturi USB sau de alte tipuri mai noi, și, prin urmare, sunt potrivite pentru un număr mare de gadgeturi, indiferent de model și producător.

Vezi şi: (foto) Util în maşină! Noul Mi Car Inverter este un invertor compact de la 12 la 220V

car chargher
FOTO: amazon.com

6. Oglinzi pentru unghiurile moarte

Oricine cu experiență minimă de conducere știe că oglinzile laterale convenționale nu oferă o imagine de ansamblu asupra spațiului din jurul mașinii. Există o așa-zisa zonă oarbă (unghi mort), care nu se reflectă în ele.

Extinderea unghiului de vedere asupra acestei zone, într-o oarecare măsură, se poate face cu nişte oglinzi suplimentare şi mici care se ataşează de cele retrovizoare. Asemenea accesorii sunt numite oglinzi pentru unghiurile moarte.

olginda zona moarta
FOTO: amazon.com

7. Instrument pentru ieșirea de urgență din mașină

Un şofer ar trebui să fie pregătit pentru orice. Inclusiv, pentru evacuarea urgentă din mașină, dacă a avut loc un accident și aflarea în interior prezintă un pericol major pentru viață. Atunci nu mai contează nici cât costă automobilul, dar şi nici cât costă înlocuirea unui geam de exemplu.

Pentru aceasta a fost inventat un instrument special şi compact, care poate fi ataşat de inelele cu chei. Acesta este un breloc care combină un cuţit pentru a putea fi tăiate centurile de siguranţă care nu pot fi decuplate, mici ciocane pentru a putea sparge geamurile maşinii şi de regulă o lanternă.

Vezi şi: (foto/video) Aţi ajuns cu maşina în apă şi vă scufundaţi. Iată ce trebuie să faceţi pentru a supravieţui

spart
FOTO: amazon.com

8. Aspirator auto

Când vine vorba de curățenia în mașină, este greu să supraestimezi un astfel de asistent ca un aspirator auto. Acest dispozitiv compact vă va scăpa rapid de nisip, păr și alte scame mici, dar numeroase, care au căzut pe scaune și alte suprafețe.

aspirator auto
FOTO: amazon.com

9. Detector de radare

Unii mai folosesc aşa ceva şi în ziua de astăzi. Detectorul de radare pot detecta de la distanţă semnale speciale pe care le emit aparatele de măsurat viteza ale poliţiei şi îl avertizează pe conducătorul auto despre acestea.

De cele mai multe ori, astfel de dispozitive le cumpără cei care şofează cu viteze mai mari şi care doresc să evite amenzile nedorite, însă detectoarele de radare pot fi utile şi în altfel de situaţii. De exemplu, datorită acestora, şoferii sunt antrenaţi să depăşească mai rar limitele de viteză şi să ruleze mai încet pe drumurile cu secţiuni periculoase, dacă pe ele există maşini ale poliţiei cu radare.

detector radar
FOTO: helpinghomeowners.org

10. Emiţător de semnal GPS

Atunci când infractori fură o mașină, proprietarului nu-i rămâne decât să anunţe poliţia despre acest lucru și să spere la rezultate bune ale căutărilor. Dar dacă în mașină există un astfel de dispozitiv de urmărire, undeva ascuns, victima are mai multe șanse şi într-un timp mai redus, ca să şi-o găsească.

Gadgetul este de dimensiuni foarte compacte şi de regulă este dotat cu un card SIM şi/sau un emiţător GPS. Acesta trimite periodic, către un calculator sau un smartphone la care este conectat prin sincronizare, coordonatele sale geografice.

Maşinile moderne pot fi dotate cu un astfel de emiţător din uzină.

Vezi şi: (video) Furat într-un timp record! Un alt britanic a rămas fără Mercedes în 20 de secunde

Vezi şi: De ce porneşte fără motiv alarma la unele maşini? Cele mai populare argumente

gps signal
FOTO: amazon.com

11. Etilotest pentru măsurat alcoolemia

Nu ar trebui de consumat deloc alcool dacă sunteţi un şofer responsabil. Însă dacă se întâmplă excepţii şi peste câteva ore după ce aţi servit vă simţiţi treaz, acest lucru nu înseamnă că testul poliției de patrulare va arăta la fel.

Pentru a vă asigura că, cantitatea permisă de alcool din organism nu depăşeşte normele impuse prin legislaţie, puteți folosi un etilotest. Acest mic dispozitiv analizează aerul expirat și arată gradul de alcool prezent în el.

Vezi şi: (video) Experiment în Chişinău: Ce a arătat alcooltestul poliției după consumul câtorva băuturi şi bomboane cu alcool

etilotest
FOTO: amazon.com

12. Manometru

Nivelul presiunii în anvelope afectează consumul de combustibil, uzura și capacitatea de reacție a autovehiculului pe șosea, motiv pentru care este extrem de important să monitorizăm acest indicator. Pentru această sarcină există manometre de maşină compacte.

Datorită acestui dispozitiv de măsurare, șoferul poate înțelege rapid dacă merită pomparea roților sau nu, fără a irosi timpul pentru a ajunge la o vulcanizare sau o staţie PECO.

manometru
FOTO: sculegero.ro

13. Senzori de parcare

Sistemul de parcare electronic, sau parktronic-ul, ajută șoferul să evite coliziunile cu alte mașini și alte obiecte în condiții de spațiu limitat. De exemplu, în locuri de parcare.

Senzorii de parcare, montați pe una din barele de protecție sau pe ambele, ajută la determinarea distanței față de obiectul vecin sau un obstacol și îl transmit pe un monitor (dacă există), completând informațiile cu semnale sonore de avertizare.

Instalarea unui astfel de sistem necesită cunoștințe speciale, fără de care proprietarul mașinii ar trebuie să apeleze la profesionişti sau să încerce singuri (există tutoriale pe internet).

parktronic
FOTO: amazon.com

14. Difuzor pentru apeluri telefonice

După cum știți, vorbitul la telefon la volan este nesigur și, de asemenea, nu este foarte convenabil. Situația o pot schimba difuzoarele auto specializate, în cazul în care nu aveţi o maşină modernă capabilă să redea apelurile prin difuzoarele sistemului audio.

Un astfel de dispozitiv se ataşează într-un loc convenabil conducătorului auto şi se sincronizează cu telefonul prin Bluetooth. Drept urmare va permite răspunsul la apeluri practic fără mâini şi fără a mai duce ceva la ureche, pentru că are un speaker şi unul sau mai multe microfoane.

Pentru o comoditate mai mare, unele difuzoare inteligente mai pot anunţa numele apelanţilor sau numărul de telefon al persoanei care încearcă să vă contacteze.

speaker
FOTO: amazon.com

15. Adaptor Bluetooth

Dacă sistemul multimedia al mașinii sau playerul auto nu suportă o conexiune fără fir cu un smartphone, puteți stabili o comunicare între ele utilizând un adaptor Bluetooth. Acesta vă va permite să ascultați muzică descărcată pe dispozitivul dvs. mobil prin difuzoarele mașinii.

Adaptorul este conectat la playerul auto cu ajutorul unui cablu sau direct într-un port AUX dacă există, şi ulterior la telefon prin canalul wireless Bluetooth. Enjoy!

bluetooth adapter
FOTO: amazon.com

Vezi şi: (video) 10 alternative ieftine care pot înlocui uşor produsele scumpe de curăţare chimică pentru maşini

buton subscribe