in ,

(foto) În 2018 vom vedea urmaşul direct al supercarului legendar McLaren F1

Supercarul legendar McLaren F1 va avea un urmaş. Potrivit britanicilor de la Autocar, în anul 2018 va începe producţia de serie a unui nou hipercar McLaren.

mclaren_f1_38

De construcţia automobilul care se promite a fi unul special se va ocupa subdiviziunea McLaren Special Operations. După cum spun jurnaliştii din Regatul Unit, viitorul supercar va fi un urmaş DIRECT al lui McLaren F1, produs între anii 1993-1998.

Este interesantă declaraţia acestora, luând în considerare că firma a terminat recent producţia sportcarului McLaren P1, care din start a fost poziţionat ca succesor al lui F1.

Însă s-a dovedit că McLaren P1 are o filosofie şi o direcţie de dezvoltare proprie, iar adevăratul moştenitor al McLaren F1 va trebui să corespundă totalmente culturii create de legenda anilor ’90.

Noua maşină s-ar putea alege cu o caroserie uşoară, făcută din materiale compozite, iar la interior va exista formula “1+2” de amplasare a scaunelor.

Interiorul lui McLaren F1 GT, produs în doar 3 unităţi în anul 1999
Interiorul lui McLaren F1 GT, produs în doar 3 unităţi în anul 1999

Totodată, presa scrie că în această maşină vom vedea implementate pe larg tehnologii şi materiale folosite în Formula 1.

mclaren-f1-2016-bsy-autocar-760

Spre deosebire de P1, noul automobil nu va avea electromotoare sau seturi de acumulatori, ci un V8 bi-turbo de 3.8 litri, care va dezvolta peste 700 de CP. Informaţiile preliminare spun că maşina va accelera până la 100 de km/h în 2.9 secunde, iar viteza maximă va depăşi 320 de km/h.

În total vor fi asamblate 64 de exemplare, fiecare având un preţ de 2 milioane de lire sterline. Cel mai probabil câteva maşini vor fi adaptate pentru circuite.

Iti place articolul?