in ,

(foto) 500 CP şi 710 Nm! Noul Gelandewagen primeşte primul program de tuning de la Brabus

După aproape patru luni de la startul producţiei noului Mercedes-Benz G-Class, model care poate fi cumpărat oficial şi în ţara noastră, atelierul de tuning Brabus a pregătit primul program de tuning pentru SUV. Acesta se rezumă la câteva modificări de ordin tehnic şi estetic, fiind dedicate pentru modelul G 500.

În primul rând, Brabus ţine să menţioneze că are pregătit un BRABUS B40 – 500 PowerXtra performance kit. Acesta este modul de control de tip plug-and-play care este adaptat pentru a fi conectat la unitatea de control electronic a propulsorului unui G 500. Dispozitivul a fost testat atât pe standuri dinamometrice, cât şi în condiţii reale de exploatare, fie pe şosea sau în off-road, pentru recalibrarea presiunii controlate electronic, dar şi pentru a optimiza programul de funcţionare a sistemelor de injecţie şi aprindere a carburantului.

Astfel, unitatea V8 biturbo de 4.0 litri, care produce din uzină 422 cai putere și 610 Nm de cuplu, este capabilă acum să ofere cu 78 de CP mai mulţi (la 5.600 de rpm), dar şi un cuplu mai mare cu 100 de Nm (între 2.250 şi 4.250 rpm). La cutia de viteze automată cu nouă trepte nu s-a intervenit, pentru că este capabilă să prelucreze surplusul de putere injectat.

Cu noile forţe, un G 500 poate accelera acum de pe loc şi până la o viteză de 100 de km/h în 5.7 secunde (-0.2 secunde). Viteza maximă a rămas limitată la 210 km/h.

Încă o modificare de ordin tehnic, opţională (dar fără ca să ne-o arate în imagini), este instalarea unui nou eşapament sport din oţel inoxidabil, cu supape active de control a sunetului generat, inclusiv cu un regim “Coming Home”, dar şi cu câte două terminaţii cromate de fiecare parte laterală.

Apropo, Brabus menţionează că pentru upgrade-ul de performanţă oferă o garanţie de trei ani sau 100.000 de km parcurşi, lucru care nu îl mai oferă nici un alt atelier de tuning.

La exterior, Brabus s-a limitat deocamdată doar la modificări minore ale barei de protecţie frontale şi a grilei radiatorului. În particular au fost montate aici noi lumini de zi LED şi logouri Brabus care produc o lumină intermitentă de culoare albastră atunci când proprietarul de apropie de automobil sau cineva pune mâna pe mânerul uşii şoferului.

Pe lângă acestea se adaugă o capotă nouă realizată din fibră de carbon şi cu guri de aerisire pentru motor, un panou adiţional pe acoperiş, care poate fi din fibră de carbon lucioasă sau mată şi include două secţiuni cu câte 12 LED-uri puternice în fiecare pentru iluminarea suplimentară a drumului, dar şi un nou spoiler posterior.

Gama de jante oferite este completată de modele cu Brabus Monoblock cu dimensiuni cuprinse între 20 şi 23 de inci. Cele de top numite PLATINUM EDITION sunt forjate, măsoară 23 de inci şi vin în combinaţie cu anvelope de mărimi 305/35.

Parteneri ai Brabus în ce priveşte anvelopele alese special pentru maşinile tunate sunt companiile Continental, Pirelli sau YOKOHAMA.

În habitaclul noului G 500, Brabus a instalat noi padele de comutare manuală a treptelor cutiei de viteze, care sunt din aluminiu. Se mai oferă nişte pedale noi, realizate integral din aluminiu, dar şi nişte praguri iluminate. Experţii atelierului în tapiţerii sunt gata să pună pe orice suprafaţă piele Mastik de orice culoare sau Alcantara, totul la dorinţa clientului, inclusiv inserţii din lemn preţios sau fibră de carbon.

Germanii ţin să mai menţioneze că pot transforma la comandă noul G 500 într-un oficiu sau un cinema pe roţi, referindu-se la opţiuni specifice multimedia.

Costurile incluse în primul program de tuning pentru noul G 500 nu au fost dezvăluite, însă se discută individual cu fiecare client în parte.

Vezi şi: (video) Tur prin uzina Brabus, unde se fac unele dintre cele mai puternice Mercedes-uri din lume

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?