in ,

(foto) A fost anunţat Hyundai Palisade VIP – un SUV premium deja de invidiat

Cel mai mare SUV Hyundai, noul Palisade, a fost actualizat pentru gama anului 2020, update-urile fiind disponibile iniţial pentru maşinile care se vând în Coreea de Sud. Programul se rezumă la o serie de dotări noi, dar şi la un nivel de echipare de top.

Hyundai a introdus şi pe acest SUV nivelul de echipare Calligraphy, unul similar fiind lansat anul trecut pe noul Grandeur. Acesta este menit să ofere cea mai bună valoare clienților cu elemente de design luxoase.

Vizual, aceste maşini au o bară de protecție față diferită cu o inserție lată argintie în partea inferioară, o grilă de radiator cu o plasă modificată, un set nou de jante de 20 inci și un alt pseudo difuzor în partea posterioară.

În habitaclu a apărut o tapiţerie cu piele Nappa pe scaune şi inserții similare pe uși (în una din trei culori la alegere), sistem de iluminare ambientală, panou de bord digital cu ecran de 12.3 inci, head-up display, volan semi perforat, nişte jaluzele pentru ferestrele uşilor spate, etc.

Hyundai Motor a introdus, de asemenea, o versiune specială VIP menită să maximizeze confortul şi productivitatea pasagerilor din al doilea rând. O astfel de maşină poate avea şase locuri pentru pasageri şi se bazează pe echiparea Calligraphy.

Palisade VIP are instalate două scaune individuale pe al doilea rând, confortabile, încălzite şi ventilate, despărţite de o cotieră lată, echipată cu un ionizator/purificator de aer, suporturi pentru pahare cu funcţie de răcire/încălzire, precum și un sistem de divertisment format din două monitoare ataşate de scaunele frontale.

De asemenea, cotiera centrală mai conţine un monitor integrat de control al sistemului media şi al funcţiilor suporturilor pentru pahare, iar o pereche de încărcătoare wireless pentru telefoanele compatibile sunt instalate pe cotierele uşilor! Interesant mai este un lucru: scaunele au tetiere cu difuzoare audio integrate!

Hyundai Motor a îmbunătățit, de asemenea, nivelele de echipare existente ale Palisade: Exclusive și Prestige. Două noi culori pentru caroserie sunt disponibile: Sierra Burgundy şi Tropical Forest.

În echipare de bază sunt incluse acum cele mai preferate de clienţi dotări, precum: monitor central de 10.25 inci cu navigaţie inteligentă şi care va putea fi actualizată prin tehnologia OTA din a doua jumătate a lui 2020 (anterior era opţiune, standard fiind un monitor de 8 inci), complex Blue Link, sistem de convorbire uşoară în habitaclu (cu microfoane şi o setare programabilă, menită să facă vocea şoferului şi pasagerilor mai bine auzită prin intermediul difuzoarelor sistemului audio), sistem de acces mai uşor pe al treilea rând de scaune şi comenzi în portbagaj pentru rabatarea acestora.

La fel din a doua jumătate a anului, în Coreea de Sud, Hyundai va activa prin sistemul de navigaţie posibilitatea de a plăti la staţiile de alimentare cu carburanţi şi parcări, pentru servicii, prin câteva mişcări de deget, fără a mai ieşi din automobil.

În plus, Hyundai Palisade 2020 oferă clienților o varietate de opțiuni. Pot fi selectate:

 • un panou de bord digital de 12.3 inci cum există pe modelul în specificaţie americană;
 • un Trailer Package care include îmbunătăţeşte capacitatea de remorcare de la 750 la 2.000 de kg printr-un cârlig mai rigid şi un sistem mai performant de răcire a motorului;

 • un scaun auto pentru copii din uzină, cu suporturi laterale pronunţate şi tapiţat cu piele;

 • sistem de climatizare controlat complet individual pe trei zone;

 • porturi USB în spătarele scaunelor;
 • priză la 220 V;

 • hayon acţionat electric şi cu funcţie de setare a înălţimii de deschidere dorită;

 • sistem activ de izolare fonică;

 • un set de covoraşe speciale;

 • praguri exterioare laterale;

 • suporturi pentru pahare cu menţinere a temperaturii într-un interval -4..+58 grade Celsius pentru pasagerii din faţă;

 • folie transparentă de protecţie a caroseriei, aplicată din uzină;

 • alte două modele de jante de 20 de inci;
 • tobă de eşapament cu terminaţii duble cromate şi cu un difuzor contrastant (doar pentru maşinile cu motor turbo diesel de 2.2 litri);

 • railings-uri transversale cu o capacitate de 100 de kg;

 • nişte huse speciale pentru scaune, dar şi nişte centuri de siguranţă pentru animalele de companie, etc.

Toate echipările lui Palisade se oferă în Coreea de Sud cu două motoare la alegere: un turbo diesel cu patru cilindri (202 CP) și benzinar natural aspirat V6 de 3.8 litri (295 CP).

Primirea comenzilor pentru modelele din gama anului 2020 este deja deschisă: un Palisade Calligraphy costă minim 37.000 de dolari, versiunea sa VIP costă de la 42.000 de dolari, în timp ce un Palisade în echipare de bază valorează 28.500 de dolari.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

Los Angeles 2018: Primul contact cu noul Hyundai Palisade – Reportaj Video Exclusiv AutoBlog.MD

(video) SUV-ul flagship al celor de la Hyundai – Palisade – acum disponibil oficial şi în ţara noastră

(foto) Fanii Hyundai cer ca o „glumă” de 1 aprilie să se transforme în realitate

Iti place articolul?