in ,

LoveLove

(foto) A fost anunţat primul program de tuning pentru noul Ford Bronco

Compania americană Saleen pregătește un proiect de tuning al recent prezentatului Ford Bronco de nouă generaţie. La momentul de faţă au fost prezentate primele schiţe ale maşinii botezate Saleen Big Oly Bronco.

Acest proiect a fost făcut cu inspirație de la maşina de curse Big Oly din 1971, care a avut un corp făcut dintr-o carcasă acoperită cu panouri pentru a fi cât mai uşor, cu elemente exterioare care imită designul primului Ford Bronco din anii 1960.

Echipat cu un V8 pe benzină cu 351 CP, prototipul sportiv, condus de pilotul profesionist Parnelli Jones, a câștigat multe competiții de off-road, inclusiv prestigiosul raliu de anduranță Baja 1000.

Judecând după imagini publicate, Saleen Bronco diferă de noul Bronco aproape în totalitate dacă este să vorbim despre panourile exterioare ale caroseriei. Maşina va avea instalate noi aripi cu bosaje extinse, bare de protecție originale cu faruri încorporate (un alt bloc de faruri este situat pe acoperiș), o aripă mare posterioară şi altele.

Mașinii îi va fi modificat și șasiul prin instalarea unor anvelope uriașe pentru off-road, sporirea gărzii la sol, adăugarea de protecţie suplimentară a motorului, etc. Dacă se vor face intervenţii la motor nu se cunoaşte.

De asemenea, nu există nicio dată specifică pentru debutul lui Saleen Bronco Big Oly şi nici vreun preţ. Compania spune doar că mașina va fi prezentată “în curând”.

Saleen Bronco features