in , ,

(foto) A început producţia decapotabilei de top marca BMW. Iată cât va costa în Republica Moldova

La exact patru luni de la startul producţiei noului BMW Seria 8 Coupe la uzina din Dingolfing, familiei Seria 8 i se alătură un nou model în acest sens. La începutul acestei săptămâni, uzina germană a grupului BMW a început producția în serie a noului BMW Seria 8 Cabriolet, care va fi construit alături de modelele BMW Seria 5 și Seria 7 pe o singură linie de asamblare.

Grupul BMW a investit o sumă totală de câteva sute de milioane de euro în noua familie de modele de la uzina din Bavaria de jos, consolidând rolul său de întreprindere lider în producţia de maşini de clasă lux.

Diferenţa principală dintre modelul coupe şi decapotabil este tipul acoperişului. Șoferul și pasagerii de la bordul noului BMW Seria 8 Cabriolet vor putea fi protejaţi deasupra capului de un acoperiş textil clasic. Acesta are mai multe straturi şi se remarcă prin designul său care minimizează greutatea, dar și printr-o izolare acustică excelentă.

Maşina va veni cu un soft-top negru ca dotare standard, iar o variantă cu efect Anthracite Silver va fi disponibilă ca opțiune. Acoperişul se scoate şi se instalează complet automat în doar 15 secunde.

Vezi toate detaliile despre maşină, cum arată în diverse nivele de echipare, cu diverse tapiţerii şi jante, etc: (video) Premieră mondială: Noul BMW Seria 8 Cabriolet – concurentul S-Class-ului decapotabil

Noul BMW Seria 8 Cabriolet va fi lansat în vânzare internaţională din martie 2019. Iniţial, gama de motoare disponibile va cuprinde două unităţi. Un V8 de 4.4 litri va pune în mişcare modelul BMW M850i xDrive, punând la dispoziţie 530 de CP şi 750 Nm de cuplu. Pentru o astfel de maşină se promite un consum mixt de 10 litri la 100 de km parcurşi.

Al doilea model va fi BMW 840d xDrive Cabriolet şi acesta este propulsat de un motor diesel cu şase cilindri în linie, cu un volum de 3.0 litri. Unitatea generează 320 de CP şi 680 Nm de cuplu. Consumul mixt anunţat va varia între 5.9 şi 6.3 litri.

O cutie de viteze Steptronic cu opt trepte şi un sistem inteligent de tracţiune integrală vin standard.

Vezi şi: (video) Urmăreşte în 40 de minute cum sunt asamblate în uzine noile BMW Seria 3 şi X5

Contactată de AutoBlog.MD, reprezentanţa BMW Moldova ne-a comunicat preţul de start în ţara noastră pentru noua decapotabilă sport premium. La moment este disponibil un preţ doar pentru modelul 850i xDrive Cabriolet, care porneşte de la 115.700 de euro, cu 8.300 de euro mai mult decât se cere pentru coupe. Modelul cu motor diesel ar trebui să fie cu vreo 20.000 de euro mai ieftin, aşa cum este în cazul modelului cu acoperiş dur.

Menţionăm că BMW a început deja livrarea de maşini Seria 8 Coupe către clienţi în aceste zile. Află de aici inclusiv cât pot costa dotările opţionale pe BMW Seria 8: (foto) Cum arată în nivel de echipare de bază şi cât costă noul BMW Seria 8 Coupe în Moldova

Amintim că în 2019 urmează lansarea noului BMW Seria 8 Gran Coupe şi a versiunilor M pentru coupe şi decapotabilă.

GALERIE FOTO: