(foto) Luxul neplătit al moldovenilor. Iată cinci maşini de lux returnate unei companii de leasing

Distribuie:
 • 236
 •  
 •  
 • 3
 •  
 •  

Nu doar parcurile auto din ţara noastră propun spre vânzare automobile la mâna a doua, dar și companiile de leasing care scot la vânzare tot mai des automobile de lux care nu au putut fi achitate de către clienți. Este și exemplul unei companii de leasing din Chișinău care pe pagina sa de facebook a publicat pozele și datele mai multor automobile de lux din gama Bentley, BMW sau Mercedes ccare au fost returnate companiei.

17
Contacţaţi telefonic de către AutoBlog.MD, un reprezentant al companiei de leasing ne-a comunicat că maşinile sunt proprietatea companiei, cumpărate de la diferiţi dealeri auto pentru a le realiza în leasing.

Totodată, unele maşini fiind cumpărate de unii moldoveni prin intermediul acestei companii de leasing, au fost ulterior returnate benevol, din motive necunoscute companiei autohtone, cel mai probabil, menționăm noi din incapacitatea de plată a clienților.

De fapt fenomenul mașinilor de lux procurate în leasing și mai apoi returnate sau sechestrate nu este unul nou în lume. Doar că acest fenomen este ceva mai straniu în țara noastră care este cunoscută pentru pasiunea unor cetățeni pentru mașinile de lux și pe care ulterior din păcate nu le pot achita.

1. Audi A7, 2012, 3.0 benzină, kilometraj 21.500 km. PREŢ: 28.000 de euro

2. Bentley Continental Flying Spur, 2008, 6.0 benzină, kilometraj 69.772 km. PREŢ: 49.000 de euro

3. Land Rover Range Rover Sport, 2008, 3.6 diesel, kilometraj 106.250 km. PREŢ: 27.000 de euro

4. Jaguar XJ, 2011, 3.0 diesel, kilometraj 27.700 km. PREŢ: 42.000 de euro

5. BMW 7 Series, 2010, 3.0 diesel, kilometraj 100.889 km. PREŢ: 32.500 de euro

6. Land Rover Discovery, 2011, 3.0 diesel, kilometraj 172.122 km. PREŢ: 31.000 de euro

Sursa: facebook.com/MAIB.Leasing


Distribuie:
 • 236
 •  
 •  
 • 3
 •  
 •  

You may also like...

4 Responses

 1. Morja spune:

  Uitativa si pe situl oficial la Hyundai Moldova acolo sunt citeva Hyundai Santa Fee de vreun an cu un parcurs mic. Is aproape noi si au un parcurs 33000-55000 km.

  Fenomenul e mult mai mare. La fosta Elita 5 stau si acolo masine care au fost confiscate dupa faliment + masini de epoca nu stiu cui trebuiesc ele.

  Daca de cautat mai serios si de facut o investigatie mai ampla se vor gasi minim 300 de masini cu pret peste 30 000 euro la nivel de republica.

  In SUA asta e ceva normal nu vad de ce si la noi sa nu fie.

  In SUA ca in India sunt oameni putred de bogati si sunt bosketari fara casa. Numarul de bosketari din SUA e asa de mare ca daca ar veni la Chisinau sar face impresia ca e vreun miting sau o sarbatoare.

  Cine o fost in SUA anume in asa raioane stie cei asta.

  Cei care au stat in cartiere selecte nu prea au simtit.

  In SUA nimeni nu umbla cu farfuria dupa tine.

  America iubeste invingatori da fenomenul de mila nui decit o reclama si un fel de a face bani.

  Acolo e normal azi sa ai ce minca da miine sa fii bosketar.

  Moldovenii cu ce sunt mai buni?

  Cu nimic asa ca nimic straniu.

  Eri rege azi bosketar.

 2. Mihai spune:

  Avind in vedere ca economia e in declin e si normal asa fenomen.
  Mai ales ca ne asteptam la taxa de lux no sa ma mir daca numarul la astfel de cazuri se va tripla pe parcursul anului acesta si urmator.

  Ma uit ca in Moldova damu au adus si noule Mercedes Benz E Class. Cei drept completatia e asa mai moderata si pretul asa relativ pentru cineva care are bani.
  Pai tot in presa azi am citit undeva de la 42000 euro la 52000 euro atunci cind o astfel de masina o poti face la 80 000 euro.

  Hai sa fim seriosi pentru ce un Mercedes Benz in Bomj Complectatie?

  Daca sa ei damu sa ei Pnevma + Magic Body Control + toate sistemele + mai in scurt tot ce se poate de pus si e util.

  Asa ca minim ai nevoie de vreo 66 000 euro si poti ajunge la 80 000 euro daca bifezi motorul cel mai mic da in schimb ai tot ce se numeste Mercedes.

 3. Roma spune:

  Eh Mihai Mihai nu sunt atitia oameni bogati pe aici. Da cei care sunt au masini da altii noi no sa cam apara. Desi cele citeva masini oricum isi vor gasi cumparatorii. 6 masini pentru o tara nu prea mare nu e mult. E ok. E buna Mercedesul si in completatie mai simpla.

 4. Artem spune:

  Eu azi observ oricum o alta tendinta. Nu prea se rup moldovenii deja dupa masini de lux. Se poate de uitat si la statistica pe anul trecut si se observa clan un declin de 40% si din prognoze reiese ca el va ajunge in un an la 80% dar asta e rezultatul economiei globale.

  Pai nu suntem in uniunea sovetica si multi pleaca de aici in schimbul tarilor calde. E greu de trait intr-o tara unde nu stii ce va fi miine. Mai bine sa traiesti intr-o tara cu un nivel sever sau greu de trai dar sa poti anticepa ce va fi miine.

  Asta e si pericolul cel mare. Totul e haotic. Cei care au jucat prin cazinouri stiu ce inseamna haosul si pierderea controlului. Atunci cind iti pare ca gata gata ii in realitate gata gata cu tine.