in ,

(foto) ABT a pregătit alte trei maşini cu ocazia aniversării a 120 de ani de existenţă

Cunoscut de publicul din toată lumea ca fiind tunerul de casă al Audi și Volkswagen, ABT este și unul dintre cele mai longevive nume din domeniu. Anul acesta, ABT sărbătorește 120 de ani de existență.

FOTO: abt-sportsline.de
FOTO: abt-sportsline.de

Sunt puțini constructori auto care au împlinit 120 de ani. Prin urmare, un tuner auto care a împlinit 120 de ani chiar este ceva neobișnuit. ABT se poat mândri însă cu această vârstă venerabilă și a pregătit o serie de surprize pentru a sărbători cum se cuvine.

Citeşte şi: (foto) Atelierul ABT îşi sărbătoreşte aniversarea cu un Audi RS6 Avant cu 735 CP

Nici de această dată ABT nu se dezice de afinitatea sa pentru modelele Grupului Volkswagen și prezintă trei pachete de modificare pentru Audi TTS, pentru Audi Q3 și pentru Volkswagen T6. Fiecare pachet va fi oferit în doar 40 de exemplare, pentru ca totalul celor trei modele să însumeze fix 120 de unități.

Noul Audi TTS ABT de 120 de ani vine cu 370 de cai putere (un salt consistent de la cei 310 cai oferiți în standard) și este capabil să atingă o viteză maximă de 265 de km/h. Nu lipsesc accesoriile estetice, care constau în extensii pentru spoilerul față, carcase pentru oglinzi, un eleron posterior și țevi de eșapament duble.

În cazul lui Audi Q3 ABT de 120 de ani, tunerul a folosit culorile lui TTS, dar a ales un set de jante de 20 de inch, cu finisaj negru și roșu. Sub caroserie se ascunde dieselul 2.0 TDI de 210 cai putere, de asemenea mai puternic decât standardul de 184 de cai.

Nu în ultimul rând, Volkswagen T6 ABT 120 de ani a primit o culoare de caroserie Iridium Grey, folie argintie și dungi negre și roșii. Nu lipsesc jantele mai mari, bosajele pronunțate și puterea de sub capotă. Unitatea 2.0 TDI a urcat de la 150 la 180 de cai putere, iar cuplul motor a ajuns la 420 de Nm.

Sursa: Automarket

What do you think?