in ,

(foto) ABT Sportsline a modificat prima maşină hibridă din experienţa sa

O privire rapidă la fișa de date dezvăluie un lucru neaşteptat: modelul Audi SQ5 cu motor diesel nu este cel mai puternic din echipă! Titlul de onoare este purtat de noul Q5 55 TFSI e quattro, care se mândrește un sistem de propulsie cu 367 CP și 500 Nm de cuplu. Acest vehicul plug-in hybrid combină un motor pe benzină cu patru cilindri cu 252 CP și 370 Nm cu unul electric.

Datorită noului upgrade de performanță de la ABT Sportsline, motorul cu combustie produce acum 310 CP și 420 Nm. Atunci când este combinat cu motorul electric standard, se realizează o performanță impresionantă a sistemului de 425 CP și 550 Nm.

“Pentru noi, acest Q5 reprezintă o premieră reală. Cu toate acestea, acest SUV este primul nostru vehicul plug-in hybrid modificat”, afirmă CEO-ul Hans-Jürgen Abt.

De altfel, dintr-o perspectivă dinamică de conducere, centrul de greutate inferior al modelului Q5 PHEV are un impact pozitiv: bateria este situată într-o poziție joasă și, prin urmare, compensează cu succes designul ridicat.

ABT Sportsline spune că versiunea 50 TFSI e la fel poate primi același upgrade de performanță ABT Power. Ca dotare standard, maşina are un benzinar identic, însă combinat cu un motor electric ușor mai slab. Astfel, noua putere a sistemului se ridică doar la 357 CP în loc de 299 CP, în timp ce cuplul maxim crește de la 450 la 500 Nm.

Împreună că mărirea de putere (fără a se anunţa caracteristicile dinamice actualizate), la alegere se oferă pentru instalare nişte jante din aliaj ABT GR, în design cu două culori şi într-un format de 20 de inci. Finisajul central poate fi negru lucios sau negru mat. În plus, compania bavareză oferă, de asemenea, detalii atractive pentru interior precum nişte proiectoare cu logo ABT la deschiderea portierelor, un buton custom de pornire-oprire a motorului sau un alt capac pentru levierul cutiei de viteze.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Vezi şi:

(video) Audi SQ7 facelift a primit de la ABT un Aero package wide body şi 510 CP

(video) Premieră: Noul ABT RS6-R poate rula cu până la 320 km/h

(video) Premieră: Ediţia limitată ABT RS7-R – 125 de maşini cu câte 740 CP