in ,

(foto) ABT Sportsline a pregătit primul program de tuning pentru Volkswagen T-Roc

Proaspătul crossover compact al celor de la Volkswagen – noul T-Roc – a primit un program de tuning de la renumitul atelier german ABT Sportsline. Kitul de performanţă presupune modificarea celui mai puternic motor pe benzină.

Datorită unui modul numit ABT Engine Control, agregatului cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri îi poate creşte puterea de la 190 CP/320 Nm, la 228 CP şi 360 Nm. Cum s-au modificat caracteristicile dinamice nu s-a anunţat.

Modelul standard mai este echipat cu o cutie de viteze DSG cu şapte trepte şi dublu ambreiaj, alături de un sistem de tracţiune integrală 4MOTION, care îl ajută să accelereze de la 0 şi până la 100 de km/h în 7.3 secunde, iar viteza maximă poate atinge 228 de km/h.

ABT Sportsline deocamdată nu a pregătit un kit exterior aerodinamic nou, însă mai poate pune la dispoziţie un set de arcuri sportive care micşorează garda la sol a maşinii cu până la 40 de mm.

De asemenea, se oferă un set de jante din aliaj de 18, 19 sau 20 de inci, de diferite forme şi culori: DR, FR şi ER-C.

Amintim că noul Volkswagen T-Roc este un crossover disponibil exclusiv pe piaţa europeană.

Vânzările au demarat în septembrie 2017 şi până la sfârşitul anului s-au vândut 4.930 de exemplare. În primele două luni ale acestui an s-au vândut câte 6.625 şi 7.360 de unităţi respectiv.

Vezi şi: (video) Frankfurt 2017: Premieră – VW T-Roc R-Line şi VW Tiguan Allspace R-Line

Iti place articolul?