in ,

(foto) ABT Sportsline a pus primul mâna pe noul Volkswagen Touareg

ABT Sportsline este primul atelier de tuning care a luat să modifice noul Audi Q8, însă nu se opreşte aici în caracterul său de lider. Devine şi primul atelier care a preparat deja noul vârf de gamă printre SUV-urile VW – noul Touareg.

Programul inițial, aplicabil pe modelul cu motor TDI de 3.0 litri,  include doar un kit pentru mărirea puterii de sub capotă, schimbul jantelor şi adăugarea unor accesorii.

“Boost-ul” de putere, dezvoltat individual de ABT Sportsline pentru fiecare motor, oferă performanțe sporite și protecție optimă pentru propulsor. Un aparat special conceput pentru controlul electronic al agregatului ABT Engine Control (AEC) reglează continuu un număr mare de date de măsurare pentru a asigura o livrare optimă a puterii.

Aplicarea lui a permis ca în loc de 286 CP și 600 Nm, motorul TDI să livreze 330 CP și 650 Nm. Timpul de acceleraţie de pe loc şi până la 100 de km/h a scăzut drept rezultat de la 6.1 la 5.9 secunde. Viteza maximă a rămas limitată la 235 de km/h.

Pentru a se potrivi cu puterea adăugată SUV-ului, gama ABT Sportsline oferă numeroase jante sport din aliaj de 20 și 22 inci (DR, ER-C sau FR-C). Modelul de top ABT SPORT GR de 22 de inci și vopsite într-o culoare neagră mată sau lucioasă sunt întotdeauna un punct de atracţie. Jantele realizate în stil atletic nu au o uncie inutilă de greutate inutilă și au o bază concavă solidă.

Gama de produse ABT Sportsline pentru noul VW Touareg este completată de nişte lumini de întâmpinare integrate în uşi. La deschiderea portierelor faţă, o siglă ABT este proiectată pe pământ.

Vezi neapărat: (video) SIAB 2018: Reportaj special – Primul contact cu noul Volkswagen Touareg!

VW Touareg este una dintre maşinile care a trecut prin mâinile specialiştilor germani în toate generaţiile în care a existat.

“De la lansarea sa pe piață în 2002, VW Touareg a fost regulat la ABT Sportsline. Cu puterea sporită de accelerare şi jantele din aliaj, se adaugă din nou plăcerea de a conduce și sportivitatea pe cea de-a treia generație”, a subliniat şeful atelierului Hans-Jürgen Abt.

Vezi şi: (video) Noul Touareg – primul VW cu sistem Night Vision. Iată cum funcţionează şi cât de util este