in ,

(foto) ABT Sportsline – primul atelier de tuning care modifică prima maşină a brandului CUPRA

CUPRA Ateca este primul model propriu al noului brand al companiei SEAT. “SUV-ul cu inima unei mașini sport” ispitește cumpărătorii cu un motor care propune 300 CP și 400 Nm de cuplu. Deci este mai mult decât un “hot-hatch” printre SUV-uri, capabil să facă sprintul 0-100 de km/h în numai 5.2 secunde şi să atingă o viteză maximă de 245 de km/h.

Și dacă nu este suficient, există potențial pentru mai multe. ABT Sportsline a fost implicată în dezvoltarea SUV-ului sportiv încă de la început și va prezenta pentru prima dată CUPRA Ateca ABT la Essen Motor Show din Germania.

Vezi şi: (foto) Skoda Kodiaq, puternic ca un urs după un program de tuning dezvoltat de ABT Sportsline

După modernizare (în mare parte prin chip tuning de calitate), motorul îi produce acum 350 de CP. De altfel, în graficul de performanţă, linia care indică puterea crescută, are o asemănare puternică cu Pico del Teide, cel mai înalt vulcan din Spania. Şi cuplul maxim a crescut spre un impresionant număr de 440 Nm, disponibil între 2.000 și 5.200 de rpm.

Surplusul de putere adăugat a contribuit în mod evident şi la modificarea caracteristicilor dinamice. Acum, SUV-ul este capabil să accelereze de pe loc şi până la 100 de km/h în doar cinci secunde. Mai mult, viteza maximă a fost mărită cu 10 km/h.

Maşina nu a primit deocamdată vreun kit exterior aerodinamic nou, însă în schimb, aspectul i-a fost îmbunătăţit prin roţile cu jante negre ABT Sport GR de 20 de inci. De asemenea, comparativ cu un SUV obişnuit, garda la sol a lui Ateca ABT este mai mică datorită instalării unor arcuri noi pentru suspensie.

CUPRA Ateca ABT va fi prezentat publicului la Essen Motor Show între 1-9 decembrie curent. Un alt exemplar va putea fi văzut la evenimentul SEAT Partner Dialog din Berlin şi ulterior la cel numit CUPRA X.

Cât costă modificările pe care le-a primit din partea ABT Sportsline nu cunoaştem, însă ştim preţul de start al maşinii.

Vezi şi: (video) ABT Sportsline nu vede o problemă să modifice noul Audi Q8. Iată prima ofertă

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?