in ,

(foto) Accident în raionul Cahul. O maşină s-a răsturnat şi a cauzat un deces

(update 12:38) Ofiţerul de presă al INSP, Silvia Vetcu, ne-a informat suplimentar că nu se confirmă versiunea că şoferul în cauză ar fi fugit de poliţie! Iar dacă era sau nu în stare de ebrietate urmează a se stabili. Conducătorului auto i-au fost prelevate probe de sânge, însă rezultatele încă nu sunt disponibile.


(10:58, ştire iniţială) Un accident de circulaţie grav s-a întâmplat în seara zilei de ieri în raionul Cahul, în apropiere de localitatea Alexanderfeld. Un SUV KIA Sorento s-a răsturnat, având la bord trei persoane, toate originare din oraşul Vulcăneşti.

accident cahul 24 septembrie 0
FOTO: IGP

Contactată de AutoBlog.MD Silvia Vetcu, ofiţer de presă a IGP, ne-a comunicat că şoferul în vârstă de 33 de ani conducea cu viteză excesivă, iar la un moment dat, după ce a efectuat o manevră neadecvată, a părăsit carosabilul şi a intrat într-un copac de pe acostament. Ulterior maşina de teren a ricoşat răsturnându-se şi ajungând înapoi pe terasament.

În urma impactului dur, unul dintre pasageri a decedat la fața locului, iar șoferul și al doilea pasager în vârstă de 29 de ani s-au ales cu leziuni grave, fiind internați la spitalul raional Cahul.

Alte circumstanţe se investighează.

accident cahul 24 septembrie 1
FOTO: deschide.md

De cealaltă parte, colegii de la deschide.md scriu, citând surse proprii de informaţii, că “echipajul” fugea de fapt de poliţie, asta după ce toată ziua au consumat băuturi alcoolice și fiind în stare de ebrietate s-au urcat în automobil și s-au apucat să gonească prin sat.

Aceștia au fost chiar la un pas de a se izbi în două automobile, în unul dintre care se afla o familie cu doi copii. După acest incident, oamenii din localitate au solicitat intervenția unui echipaj de patrulare care imediat a ajuns la fața locului.

La fel, conform informaţiilor neoficiale, şoferul automobilului ar fi fost privat de dreptul de a conduce o unitate de transport şi că anterior a mai fost certat cu legea, evadând dintr-un penitenciar.

Toate aceste detalii nu ne-au putut fi confirmate de IGP la momentul de faţă.