in ,

(foto) Accident pe o stradă din Cahul. Un şofer a lovit doi minori, după care şi-a abandonat maşina şi a fugit

Un accident rutier cu implicarea unui şofer care a urcat la volan în stare de ebrietate a avut loc în acest weekend, în seara zilei de sâmbătă, 1 august, pe o stradă din orașul Cahul. INSP informează că tipul a lovit doi minori, după care a încercat să se eschiveze de la faţa locului.

În jurul orei 21:00, doi adolescenți în vârstă de 14 și 16 ani mergeau pe marginea unei străzi, când la un moment dat, în plină viteză, au fost loviți de un automobil LADA Niva. După impact, conducătorul auto a fugit de la fața locului, lăsând tinerii care s-au ales cu traumatisme în drum, iar mașina a abandonat-o la câteva străzi de la locul impactului.

Tinerii au fost preluați de serviciile medicale cu diferite fracturi.

La scurt timp, polițiștii INSP și IP Cahul au stabilit identitatea persoanei care se află la volanul mașinii. Acesta are 23 de ani, este locuitor al satului Slobozia Mare, iar la scurt timp a fost depistat la domiciliul său.

Fiind testat alcoolscopic, rezultatul a arătat 0.58 mg/l în aerul expirat. Șoferul a fost escortat la IP Cahul pentru audieri, iar la moment este documentat penal pentru că a condus un automobil în stare de ebrietate avansată, pentru comiterea unui accident rutier cu persoane traumatizate, cu părăsirea locului.

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP reamintește șoferilor că sunt obligați, în cazul unui accident rutier, să nu părăsească locul, iar dacă sunt persoane rănite să solicite intervenția medicilor de urgenţă!