in , ,

(foto) Aceasta este cea mai exclusivă mașină importată vreodată în Moldova!

Până cu puțin timp în urmă a fost cea mai rapidă mașină de serie din lume de pe legendarul circuit Nurburgring, va fi produsă în mai puțin de 1.000 de exemplare și deja acum poate fi numită mașină de colecție!

Este vorba despre un nou Porsche 911 GT2 RS care, de curând, a venit în Moldova, fiind comandat de mai multă vreme de un client local. AutoBlog.MD a avut șansa unică de a face cunoștință cu acest exemplar unic în cadrul unei prezentări organizate pentru un cerc restrâns de oameni din țara noastră.

Vezi toate detaliile despre model: (video) Premieră la Goodwood: Cel mai puternic Porsche 911 din istorie – noul GT2 RS

Mașina despre care vă vorbim este dominată de o culoare exterioară care contrastează extraordinar cu numeroasele elemente din fibră de carbon de la exterior. Nu se poate opta pentru multe opțiuni în cazul unui GT2 RS, însă ne bucurăm să vedem pe acest model pachetul opțional Weissach, care permite o reducere de greutate cu 30 de kilograme datorită elementelor din carbon, printre care barele anti ruliu sau acoperișul.

În plus, Weissach Package mai aduce jante din magneziu care sunt mai ușoare cu aproape 14 kg față de cele standard. Ba mai mult, barele de protecție interioare sunt din titan!

În spate găsim un spoiler imens din carbon, sub care stă ascuns motorul boxer de 3.8 litri bi-turbo. Datorită faptului că acesta produce tocmai 700 de cai putere, GT2 RS este cel mai puternic 911 din istoria Porsche!

Accelerația este efectuată în doar 2.8 secunde, în timp ce viteza maximă declarată oficial este de 340 km/h, chiar dacă unele teste au arătat cu un asemenea model poate ajunge și la peste 356 km/h!

Toate acestea datorită inclusiv cutiei automate PDK cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj. Cuplul de 750 Nm pleacă pe roțile din spate. Suspensia este setată pentru a oferi stabilitate și aderență maximă pe circuit, pe când eșapamentul este și el din titan, acesta fiind mai ușor cu 7 kg față de eșapamentul unui 911 Turbo sau Turbo S.

Vezi şi: (video) Nu mai are nevoie de tuning! Vezi cum noul Porsche 911 GT2 RS atinge 356 de km/h

Poate cel mai interesant detaliu legat de acest exemplar este că proprietarul a refuzat ca mașina sa să fie dotată cu un sistem de climatizare și sistem audio, scopul fiind reducerea de greutate a mașinii cu 10 kg! Pe de altă parte, asemenea exemplare sunt cele mai apreciate de colecționarii din întreaga lume.

Preţul de start în Republica Moldova pentru o asemenea bijuterie este de 260.000 de euro!

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?