in ,

(foto) Această Lancia a fost făcută în 200 de exemplare. Unul se vinde pentru o sumă impresionantă

Casa de licitaţii RM Sotheby’s va încerca să vândă la 27 mai în Villa Erba (Italia) o maşină de raliuri care a fost omologată pentru uz pe drumuri publice. Este vorba despre un model Lancia Delta S4 Stradale care a fost construit în doar 200 de exemplare.

Automobilul sport în cauză a ieşit de pe linia de producţie în anul 1985 şi până în prezent a parcurs doar 1.565 de kilometri. Noul proprietar va primi un S4 Stradale vopsit într-o culoare roşie metalizată, dar şi un habitaclu tapiţat cu Alcantara.

Motorul acestei maşini sport este instalat pe puntea din spate şi este o unitate turbo cu un volum de 1.8 litri. Aceasta produce standard 250 de CP şi 292 Nm de cuplu. Acceleraţia 0-100 de km/h o face în mai puţin de şase secunde, iar viteza maximă este egală cu 225 de km/h.

Însă, exemplarul în cauză a beneficiat de câteva modificări “sub capotă” pentru ca puterea să îi crească până la 300 de cai. Cutia de viteze este manulă cu cinci trepte, iar tracţiunea una integrală.

Varianta dedicată exclusiv autosportului punea la dispoziţie cu ajutorul aceluiași motor aproximativ 500 de CP, iar alături de o tracţiune integrală putea să accelereze de la 0-96 km/h în 2.3 secunde. Există o legendă precum că pilotul finlandez Henri Toivonen a parcurs pe circuitul Estoril din Portugalia, în 1986, două tururi de teste cu o variantă Lancia Delta S4 cu 800 de CP. Automobilul era mai lent cu doar câteva secunde comparativ cu un monopost Formula 1.

Maşina se vinde împreună cu certificatul de autenticitate Lancia şi cu majoritatea documentelor/instrucţiunilor originale. Preţul pentru care RM Sotheby’s planifică să o vândă variază între 450.000-550.000 de euro.

Iti place articolul?