in

(foto) Acest Alfa Romeo se va vinde pe bani grei numai pentru numărul de înmatriculare pe care îl are

Maşinile Afla Romeo sunt o raritate în cadrul licitaţiilor organizate de cele mai mari case şi acest lucru nu le face decât să fie speciale. Un lot interesant îşi va găsi un proprietar la sfârşitul lunii august, în Las Vegas, acolo unde va organiza un eveniment Barrett-Jackson.

Unicitatea acestui Alfa Romeo Spider reprezintă plăcuţa lui de înmatriculare. Aceasta conţine combinaţia de litere şi cifre “ALIBEE2” – o referință la un citat faimos al boxerului legendar: “Float like a butterfly, sting like a bee” (Zboară ca un fluture și înțeapă ca o albină).

Acest Alfa Romeo Spider a fost produs în anul 1976. De-a lungul ultimilor 40 de ani a călătorit cu aproape 130.000 de kilometri. Sub capotă ascunde un motor cu patru cilindri de 2.0 litri și o cutie manuală cu cinci trepte.

Vezi şi: (foto/video) In memoriam: Maşinile regretatului Rege Mihai I al României

Ali şi-a cumpărat această maşină de la un dealer din Chicago, însă nu a avut-o în proprietate nici un an. Sportivul i-a dăruit-o prietenului său Tim Shanahanu, autor al cărții “Running with the Champ: My Forty-Year Friendship with Muhammad Ali”.

Apropo, o copie a cărții, care menționează acest “Alfa Romeo”, va fi oferită gratuit cu această maşină noului proprietar.

Vezi şi: (video) Maşina extraordinară care i-a aparţinut lui Preston Tucker a fost vândută la licitaţie

buton subscribe