in ,

(foto) Acest Aston Martin DBR1 a fost vândut la licitaţie şi a devenit cel mai scump “britanic” din istorie

(update 21.08.2017) Automobilul a fost vândut la licitaţie în weekend-ul care a trecut, la Monterey, California, în schimbul a aproximativ 22.6 milioane de dolari, devenind cea mai scumpă maşină de producţie britanică.


(13.08.2017) Unul dintre cele mai scumpe automobile britanice din istorie nu este un sedan de lux, ci o maşină de curse autentică, produsă într-un număr foarte mizer de exemplare. Este vorba despre un Aston Martin, pentru care cei de la RM Sotheby’s vor încerca să-i găsească un proprietar în schimbul a cel puţin 20.000.000 de dolari!

În prezent, chiar şi cel puţin informat pasionat de maşini ştie că cele mai scumpe care se vând la licitaţii sunt modele clasice din gama Ferrari. Iar cel mai valoros model al italienilor este considerat coupeul 250 GTO, anul producţiei 1962, care în 2014 a mers sub ciocan pentru o sumă de puţin peste 38 de milioane de dolari.

Automobile din istoria mărcilor britanice nu au reuşit deocamdată să înregistreze o asemenea performanţă, deocamdată! Cel mai scump dintre acestea este în prezent un Jaguar D-Type, produs în anul 1955 şi care s-a vândut în 2016 pentru suma de 21.780.000 de milioane de dolari.

Vezi detalii: (foto) Un Jaguar şi un Shelby Cobra au fost vândute în acest weekend pentru sume de bani record

Acum, acest Aston Martin DBR1 produs în 1956 are toate şansele de a deveni mai valoros decât “felina” sus menţionată. Compania producătoare l-a făcut în doar cinci exemplare, iar acesta este primul şasiu. Nu a înregistrat mari succese în cursa de 24 de ore de la Le Mas, însă a câştigat cursa de 1.000 de km din 1959 de pe Nurburgring.

La volanul acestei bijuterii au urcat cândva piloţi renumiţi ca: Carroll Shelby, Roy Salvadori, Stirling Moss şi Jack Brabham.

Aston Martin DBR1 are o greutate de 801 kilograme, iar sub capotă este montat un propulsor de 3.0 litri, cu şase cilindri în linie şi care produce 250 de CP. Cutia de viteze este una manuală cu cinci trepte.

Iti place articolul?