in ,

LOLLOL COOLCOOL

(foto) Acum 30 de ani a fost lansat Opel Kadett Impuls I

O autonomie de 337 de kilometri în ciclul WLTP. O acceleraţie de la 0 până la 100 km/h în 8.1 secunde. O baterie de 50 kWh care se încarcă rapid până la 80% din capacitate în 30 de minute. Noul Opel Corsa-e este potrivit pentru utilizarea zilnică, o mașină electrică pentru toată lumea, însă ştiţi care îi este strămoşul?

Marca germană marchează în 2020 trei decenii de la crearea lui Kadett Impuls I – un vehiculul de cercetare făcut special pentru deplasările în oraș. Testările sale urmăreau cât de bine s-ar potrivi traficului urban o mașină electrică bazată pe modelul de serie Kadett și care să păstreze cât mai bine spațiul interior, capacitatea portbagajului, precum și sarcina utilă a modelului de serie.

Opel a dezvoltat Kadett Impuls I în colaborare cu concernul energetic german RWE și producătorul de baterii SAFT – astăzi partener al mărcii Opel în producția comună de celule de baterii de la uzina Kaiserslautern.

Un motor electric de 100 V DC propulsa roțile din față. Energia autovehiculului era furnizată de nişte baterii nichel-cadmiu. Pentru a optimiza distribuția greutății, acestea erau integrate în compartimentul motorului și sub portbagaj. Cântăreau în total 310 kg, ofereau 14.3 kWh de energie și aveau un volum de 170 de litri.

Puterea maximă de 16 kW (22 CP) a fost aleasă special pentru conducerea în oraș. Modelul putea accelera de la 0 până la 50 km/h în 10 secunde. Viteza maximă a mașinii de 1.000 kg era de 100 km/h. Sistemul de frânare recupera parțial energia cinetică generată în urma decelerației și o stoca sub formă de electricitate în baterie.

Pentru încărcarea bateriilor era nevoie de aproximativ cinci ore după parcurgerea unei distanţe totale de 80 km. Sarcina utilă era de 350 kg (490 pentru varianta de serie a modelului Kadett), iar capacitatea portbagajului a fost de 330 litri (390 la modelul de serie).

Opel Kadett Impuls I a fost o altă contribuție la introducerea electrificării în domeniul auto. Exemple anterioare au fost Opel Kadett B Stir-Lec I și Opel Elektro GT.

Paisprezece baterii cu plumb alimentau prototipul Stir-Lec din 1968. Un motor cu combustie Stirling, montat pe spate, genera energia electrică care menținea bateriile încărcate permanent – un precursor al principiului “range extender” (autonomie extinsă), care urma să intre mai târziu în producția de serie a modelului Opel Ampera.

Iar la numai trei ani de la momentul lansării acestui prototip, modelul Opel Elektro GT înregistra șase recorduri mondiale pentru vehiculele electrice, cu viteza de până la 188 km/h – la volanul său fiind Georg von Opel, nepotul fondatorului companiei.

Propulsat de două motoare electrice cuplate care produceau 88 kW (120 CP), cu baterii de nichel-cadmiu, e-GT a avut o autonomie de 44 km la o viteză constantă de 100 km/h.

Vezi şi:

Iti place articolul?