in ,

(foto) Acum e de serie. Noul Volkswagen Crafter Grand California

Conceptul Volkswagen California XXL s-a transformat într-un produs de serie numit Grand California. Noua casă pe roţi este făcută pe baza noii generaţii Crafter, la o uzină a mărcii fără nici un fel de intermediar şi va fi prezentată public peste câteva zile la noua ediţie a expoziţiei specializate Caravan Salon din oraşul Dusseldorf.

Maşina de serie nu a păstrat chiar toate dotările disponibile pe concept, majoritatea fiind simplificate, posibil pentru a-l face să nu aibă un preţ exorbitant.

Potrivit informaţiilor oficiale, lungimea totală a maşinii atinge aproape şase metri, în timp ce ampatamentul este egal cu 3.6 metri. Înălţimea în habitaclu ajunge la 2.2 metri. Ce s-a pus sub capotă nu s-a anunţat, însă conceptul era dotat cu un motor TDI de 2.0 litri (177 CP), un sistem de tracţiune integrală şi spre deosebire de un Crafter obişnuit era dotat cu o suspensie pneumatică reglabilă.

O caracteristică deosebită a casei pe roţi marca VW este aranjamentul unui spaţiu cu o masă şi scaune. Cele două din faţă se pot întoarce la 180 de grade şi împreună cu o banchetă pentru alte două persoane pot asigura până la patru locuri pentru cei care doresc să ia masa, să discute sau să se joace.

În continuare în habitaclu se află o mică cameră de baie sub forma unei cabini de duş. Chiar dacă suprafaţa totală nu depăşeşte un metru pătrat, acolo a mai fost instalată o chiuvetă şi un closet.

Pentru camera de baie este dedicat un rezervor cu apă care are un volum de 110 litri, iar temperatura apei poate fi reglată. Atât aici, cât şi în alte zone ale habitaclului, lumina se poate aprinde şi stinge la nevoie prin intermediul unor senzori de mişcare, pentru economisirea energiei.

Vezi şi: (foto) Costă minim 60000 de euro. Prima casă pe roţi făcută pe baza noului Mercedes-Benz Sprinter

Evident, cei de la VW nu au uitat să instaleze şi o mini bucătărie, care neapărat trebuie să existe într-o astfel de maşină. Nu lipseşte un aragaz, o chiuvetă, un frigider şi câteva dulapuri.

Zona din spatele habitaclului este dedicată unui dormitor cu un pat mare pentru două persoane şi un dulap pentru haine. Opţional se poate comanda un al doilea etaj pe care vor mai exista două locuri de dormit  şi atunci înălţimea totală a maşinii va ajunge la aproape trei metri.

Printre alte dotări disponibile se numără un sistem autonom de încălzire, suporturi speciale pentru inventar sportiv, o copertină exterioară, scaune pentru picnic, prize la 220 de volţi şi porturi USB, etc.

Preţul de start al noului Volkswagen Crafter Grand California deocamdată nu s-a comunicat.

Vezi şi: (foto) Ampartament de lux pe roţi. În noul Morelo Luxusliner Palace îţi poţi lua în călătorii şi maşina

Iti place articolul?