in ,

(foto) Admiră cum unii posesori de Bugatti Divo şi-au personalizat maşinile exclusive

Extrem de puternice și foarte exclusiviste. Maşinile hiper sport pe care le face şi le vinde compania Bugatti au fost întotdeauna la punctul culminant al construcției de automobile. Ele sunt piese unice de cea mai înaltă calitate și măiestrie, dezvoltate și fabricate cu o atenție enormă la detalii.

Acest lucru se referă şi la Bugatti Divo, fără îndoială una dintre cele mai extraordinare mașini hiper sport din lume. Modelul limitat la doar 40 de exemplare, toate deja vândute, revitalizează acum tradiţia istorică de personalizare prin care s-a remarcat producătorul francez.

Şi iată că după doi ani de muncă de dezvoltare şi testare, primele exemplare care costă cel puțin 5 milioane de euro, vor fi livrate în curând entuziaștilor Bugatti. Şi niciunul nu va fi asemănător cu altul!

“Fiecare Divo este absolut unic, forma finală a luxului. Această mașină hiper sport limitată și extrem de performantă are un caracter exclusiv, toate proprii. Divo oferă o acceleraţie laterală excepțională, precum și agilitate, și este un must-have pentru orice colecționar care se respectă”, afirmă Stephan Winkelmann, președintele Bugatti.

Pe lângă greutatea redusă, designul progresiv și aerodinamica sofisticată, Divo se caracterizează şi prin ideile viitorilor proprietari. Mulți dintre ei încă decid să-și personalizeze mașinile, alegând propriile culori și materiale, cum ar fi vopseaua, pielea și cusăturile. Ei introduc propriile idei de design și le folosesc pentru a-și crea propriile mașini personale.

“Acest lucru face ca fiecare Divo să fie unic pe planetă”, spune Laure Beneteau, Manager Operaţiuni şi Vânzări la Bugatti.

Franțuzoaica în vârstă de 37 de ani lucrează pentru Bugatti din anul 2006, iar de atunci a susținut peste 400 de clienți de Veyron și 300 de Chiron în cadrul configurației, iar din 2018 oferă suport şi proprietarilor de Bugatti Divo.

“Îi însoțim când își aleg mașinile. Dar asta nu e tot ce facem. Pot visa cu noi. Aproape fiecare dorință care face un Bugatti unic? Putem face să devină realitate”, explică Laure Beneteau.

Deci, în teorie, alegerea culorilor este nelimitată. Trei membri ai personalului se ocupă de dorințele clienților Bugatti din întreaga lume și explică ceea ce este fezabil din punct de vedere tehnic, iar întreaga echipă de personalizare, numită “Bugatti sur Mesure”, este formată din 15 angajați.

“De-a lungul anilor am dezvoltat relații strânse cu mulți clienți. Ei au încredere în noi și ne prețuiesc opiniile”, adaugă la cele spuse Laure Beneteau cu mai mult decât un indiciu de mândrie.

În timpul Molsheim Experience, unde clienții Bugatti pot învăța despre istoria mărcii, pot vedea istoricul Château, North Remise și South Remise, dar și atelierul modern, Laure Beneteau sau unul dintre colegii ei îi însoțesc pe entuziaștii Bugatti în timp ce își configurează mașinile. Un designer și un tehnician asistă, de asemenea, în acest proces, explicând detaliile tehnice ale vehiculului. Procesul durează aproape cinci ore până la finalizare!

Există multe moduri de a personaliza un Bugatti:

“Unii clienți ar putea ști exact ce vor. Dar avem și clienți pe care îi sfătuim în detaliu, lucrăm împreună cu ei și venim cu sugestii. Clienții au adesea propriile idei cum ar fi stemele familiilor personale, drapelele naționale, propriile logouri sau scheme speciale de culori. Împreună cu echipa noastră de designeri și ingineri, încercăm apoi să implementăm aceste idei din punct de vedere tehnic. Unii clienți aleg pielea și culoarea pentru a se potrivi cu poșeta sau chiar cu perechea lor preferată de pantofi”, explică Anne Beynat (32 ani), consultantă vânzări la Bugatti din 2011.

Nu există aproape nicio limită la dorințele lor, atâta timp cât acestea nu afectează siguranța vehiculului sau nu schimbă logoul Bugatti. Anne Beynat face adesea o selecție de configurații pe care ea apoi le prezintă clienților și discută cu ei. Împreună selectează tipul și culoarea pielii, “aleargă” prin opțiunile posibile și decid cu privire la culoarea perfectă pentru caroserie. Majoritatea clienților vor ceva foarte special.

“Cei mai mulți dintre ei dețin deja un Bugatti, așa că le cunoaștem preferințele. Clienții noștri Divo conduc deja cel puțin un Chiron”.

În plus față de culoarea corpului, părţi decorative, acoperiș, capace de motor, și alte componente pot fi, de asemenea, vopsite în culori contrastante. De asemenea, în ceea ce privește culoarea pielii, varietatea depășește toate așteptările. Este chiar posibil de potrivit culoarea corpului maşinii cu cea a tapiţeriei de la interior.

Caracteristici speciale, care au fost deja realizate în cursul istoriei lungi de individualizare a Bugatti, includ amprente ale copiilor în relief în panoul din spate al lui Veyron, numele partenerului de viaţă brodat pe buzunarele uşilor sau cristale în cockpit. Grile individual proiectate sau logouri impresionante pe partea inferioară a aripei active la fel pot fi realizate.

“În afară de provocarea tehnică, timpul are întotdeauna un rol de jucat. Aceasta poate dura până la patru luni de zile pentru a dezvolta o nouă culoare, nouă luni de zile pentru o piele nouă și până la un an pentru un nou interior din fibră de carbon. Cu produsele noastre personalizate, facem aceleași cerințe ridicate în ceea ce privește materialele și manopera ca și în configurația standard. La urma urmei, ne dorim ca mașinile noastre Divo și Chiron să arate și să se conducă perfect chiar și după mulți, mulți ani”, adaugă Laure Beneteau.

Interesant mai este de aflat că toţi clienții primesc fotografii actualizate la fiecare două săptămâni în timp ce mașinile lor sunt în curs de dezvoltare! Gusturile diferă în această privință, mai ales atunci când vine vorba de clienți din diferite regiuni ale lumii. În timp ce clienții asiatici tind să solicite culori mai neobișnuite și preferă vopsea cu efect, piața europeană tinde să aleagă tonuri mai restrânse.

Clienții din SUA sau Orientul Mijlociu, pe de altă parte, preferă să comande mai multe combinații extravagante de culori care să atragă privirea. Bugatti spune că un client a lucrat cu echipa sa mai mult de un an de zile pentru a-şi personaliza exemplarul Divo. Ei au creat un vehicul complet nou, ca urmare a unui număr de întâlniri din întreaga lume și o mulțime de probe și discuții. Acum, acest entuziast Bugatti abia aşteaptă să-l primească.

Fără excepții: chiar dacă clienții Bugatti dețin aproape totul, predarea cheilor şi a maşinii este de obicei un moment foarte emoționant.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

Primul anunţ de vânzare a unui Bugatti Divo! Pentru maşină se cer puţin peste 142.000.000 de lei

(foto) Bugatti suspendă producţia de maşini hiper sport după ce a strâns împreună toate variaţiile lui Chiron

(video) Premieră mondială: Noua jucărie de minim trei milioane de euro – Bugatti Chiron Pur Sport

Iti place articolul?