in

(foto) Alfa Romeo construiește urmaşul modelului 8C Competizione, dar şi noul GTV

Afla Romeo îşi va mări numărul de modele în gamă în anii care urmează, iar printre noutăţi se va număra renăscutul 8C Competizione! Potrivit Car Magazine, supercarul se va alege cu o unitate de propulsie hibridă.

Iată cum ar putea arăta în imagini render:

new alfa romeo 8c 09

În baza unor informaţii preliminare, maşina va fi propulsată de o combinaţie formată dintr-un motor V6 twin-turbo pe benzină cu un volum de 2.9 litri şi un electromotor. Nu se exclude ca benzinarul să aibă chiar patru cilindri.

Puterea totală se va ridica la 800 de cai, iar acceleraţia de pe loc şi până la o viteză de 100 de km/h o va putea face în cel mult trei secunde.

Pentru comparaţie, modelul 8C Competizione, lansat între anii 2007 şi 2011 în caroserie Coupe şi Spider, erau dotate cu motoare V8 de 4.7 litri, marca Ferrari, care produceau câte 450 de CP. Coupeul poate accelera până la 100 de km/h în 4.2 secunde.

De asemenea, mai aflăm că noul 8C Competizione va fi construit pe baza unui monococ din fibră de carbon, iar numărul total al maşinilor existente ar putea fi limitat la 1.000 de exemplare.

Vezi şi: (foto) Ferrari pregăteşte un motor interesant, cu patru cilindri şi supraalimentare electrică

new alfa romeo 8c 10

În planurile Alfa Romeo se mai prevede renaşterea modelului GTV. Noutatea se doreşte a fi o variantă coupe a sedanului Giulia, însă pe lângă motorul V6 de 2.9 litri va avea şi un sistem electric sofisticat, care va ajuta benzinarul să producă peste 600 de CP.

Ultimul GTV a fost produs din 1995 până în 2005 şi cea mai puternică versiune avea un V6 de 3.2 litri, care genera 240 de CP.

Mai mult, britanicii afirmă că, către anul 2022, Alfa Romeo îşi va completa gama de modele şi cu două noi SUV-uri. Anterior a mai apărut o informaţie în acest sens, precum că italienii îşi doresc să aibă o maşină mai mare decât actualul Stelvio.

Noutatea va avea o unitate de propulsie hibridă, compusă dintr-un benzinar cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri, alături de un sistem electric de 48V. Modelul va fi capabil să concureze cu Audi Q7, Volvo XC90, BMW X5 sau Mercedes-Benz GLE, şi va apărea după anul 2020.

Al doilea SUV va fi unul mai compact şi ar putea avea propulsie exclusiv electrică.

Vezi şi: (foto) Alfa Romeo pregăteşte un concurent cu 400 de CP pentru Audi Q7. Ar putea fi numit Castello

alfa8c 5 alfagtv alfaromeoproductplan

buton subscribe