in , ,

(foto) Ampartament de lux pe roţi. În noul Morelo Luxusliner Palace îţi poţi lua în călătorii şi maşina

Compania germană Morelo, foarte cunoscută printre pasionaţii de case pe roţi de lux, a pregătit noul model numit Luxusliner Palace. Acesta va fi prezentat la expoziţia CARAVAN SALON din Dusseldorf, în perioada 25 august – 2 septembrie.

Arată noul model foarte impresionant şi este cel mai luxos dintre toate cele noi pe care le-am văzut în ultima perioadă. Este construit opţional pe baza şasiului lui Mercedes-Benz Atego, cu un motor turbo diesel de 7.7 litri, care produce 299 de CP şi 1.200 de Nm.

Standard însă este făcut pe baza şasiului unui IVECO Eurocargo, cu motor diesel de 3.0 litri, care produce 205 CP şi este cuplat la o transmisie automată cu opt trepte. Ecartamentul este mai mare cu 20 de cm comparativ cu generaţia precedentă a modelului, iar volumul rezervorului pentru carburant a fost mărit la 200 de litri.

Poate măsura în lungime între 8 şi 9.5 metri, în lăţime între 2.4 şi 2.5 metri şi în înălţime 3.43 metri. La exterior are un spoiler nou în partea posterioară, o copertină integrată standard în acoperiş şi roţi care rezistă la presiuni mai mari cu jante opţionale din aluminiu.

Habitaclul luxos este dedicat pentru cel mult patru persoane. În partea frontală este un living room amenajat foarte frumos, cu mult spaţiu, cu banchete moi şi o masă pe centru. Această cameră este despărţită de dormitorul cu un pat imens de un coridor, o bucătărie compactă şi o cameră de baie cu duş.

Calitatea materialelor folosite este superioară, fiind puse la dispoziţie o gamă largă de inserţii din lemn, tapiţerie cu piele, dulapuri, dispozitive multimedia şi altele. Podeaua are încălzire standard, iar în baie există un radiator ce emană căldură.

Pentru călătorii confortabile pe o durată lungă, casa pe roţi are un rezervor pentru apă potabilă cu un volum de 380 de litri, unul pentru apa reziduală de 250 de litri şi încă unul pentru canalizare de 250 de litri.

Pe lângă un compartiment normal pentru bagaje în partea posterioară a maşinii, acolo se poate comanda opţional un garaj compact cu încălzire! În acesta pot fi depozitate biciclete, mopede şi chiar un smart adevărat.

În alte modele din gamă cu o lungime mai mare poate fi transportat chiar un MINI sau un Porsche 911!

Morelo Luxusliner Palace mai este dotat cu sisteme sofisticate de climatizare şi încălzire, asigurând condiţii de trai atât pe vreme caldă, cât şi rece.

Caroseria maşinii este similară unui termos, acoperişul şi podeaua fiind realizate inclusiv din straturi de fibră de sticlă specială, iar pereţii laterali reprezintă nişte panouri sandwich cu inserţii din polistiren hidroizolant de 4 mm grosime. Panourile exterioare sunt din aluminiu rezistent la coroziune.

Preţul de start al noului Morelo Luxusliner Palace nu a fost anunţat deocamdată, însă cifra finală depinde de opţiunile alese şi acestea sunt foarte multe. Alte modele din gama actuală pot ajunge să coste peste 350.000 de euro.

Vezi şi: (foto) Costă minim 60000 de euro. Prima casă pe roţi făcută pe baza noului Mercedes-Benz Sprinter

Vezi şi: (video) Un pick-up Ford a fost transformat într-o casă pe roți care costă 1.5 milioane de dolari

Vezi şi: (video) Intră, locuieşte şi călătoreşte. VW a prezentat casa pe roţi California XXL Concept

Iată un pricelist cu alte modele şi cu opţiunile oferite pentru acestea, pentru a vă face o impresie despre cât ar putea costa noul Luxusliner Palace:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO (în imagini modelul Empire Liner, unul din gama anului 2017, pentru a vă face o impresie despre maşinile pe care le oferă compania Morelo):

Iti place articolul?