in ,

(foto) Apple se gândeşte la siguranţa şoferilor. Noua funcţie pe care a inclus-o în iOS 11

După câte poate cunoaşteţi, ieri compania Apple a prezentat o nouă versiune a sistemului său de operare iOS care rulează pe smartphone-urile iPhone, numită iOS 11. Una dintre funcţiile noi pe care le introduce este un regim Avion, care se va porni automat atunci când proprietarul gadgetului va conduce un automobil.

ios iphone do not disturb driving 1

În acest sens Apple, alături de NHTSA, doreşte să participe la campania de promovare a unui şofat sigur şi să-i disciplineze pe conducători pentru a nu mai folosi telefoanele mobile atunci când trebuie să acorde o atenţie maximă în trafic.

Telefoanele Apple vor fi “învăţate” să recunoască deplasarea maşinii şi automat vor bloca ecranul gadgetului, dar şi notificările care apar pe acesta. În acelaşi timp, dacă o persoană face un apel sau trimite un mesaj şoferului, telefonul îi va trimite imediat înapoi o notificare prin care se va spune că destinatarul conduce în acest moment şi va reveni cu un apel.

ios iphone do not disturb driving 2

În cazul în care expeditorul mesajului va trebui să ia o legătură urgentă cu şoferul, acesta va trebui să includă în mesaj cuvântul “Urgent”. Telefonul va recunoaşte acest lucru şi va conecta ecranul pentru a afişa notificarea.

Pe lângă aceasta, noua funcţie prevede şi un regim pentru pasageri. Dacă o persoană nu se află la volan, nu poate decât să confirme acest lucru prin apăsarea unui buton.

ios iphone do not disturb driving 3

Noua versiune iOS 11 va fi disponibilă pentru telefoanele iPhone, într-o versiune stabilă, din această toamnă.