in , , ,

(foto) Aşteptarea a luat sfârşit. Maserati a prezentat primul său crossover din gamă

Compania Maserati a publicat primele imagini oficiale ale primului crossover din istoria mărcii italiene. Modelul a fost numit Levante şi va fi expus publicului larg la Salonul Auto de la Geneva.

56c7862dd43a2

Maserati a menționat că noutatea este construită pe baza unui șasiu, care “combină caracteristici remarcabile pe drum, tipic pentru fiecare model al mărcii, cu o performanță excelentă în off-road”. Anterior, presa de specialitate spunea că Levante va împărţi aceeaşi platformă cu modele ca Ghibli și Quattroporte sedan.

56c7862e50177

Producătorul auto a mai adăugat în comunicatul oficial, că gama de motoare va cuprinde atât unităţi pe benzină, cât şi pe bază de motorină. Alte detalii nu au fost oferite, înafară de faptul că agregatele vor corespunde în totalitate normelor Euro-6.

Propulsoarele vor fi cuplate la o transmisie automată cu opt rapoarte. Totodată, crossoverul va dispune de tracţiune integrală şi suspensie pneumatică activă.

56c7862ea32dc

Asamblarea lui Maserati Levante are loc în oraşul italian Torino. Primele automobile au părăsit deja liniile de producţie, iar vânzările oficiale vor demara chiar în această primăvară.

În viitor, Levante ar putea deveni şi primul model din gamă dotată cu un sistem de propulsie hibrid.

Citeşte şi: (foto) Primul crossover construit de Alfa Romeo va fi numit Stelvio

56c7862ee419a